Intervju

Brain Production -

Brain Production - "Definitivno imamo osjećaj da će 2017. biti naša godina"

Žestoki krčki bend Brain Production svojim energičnim live nastupima malo koga ostavi ravnodušnim. Iako je bend idejno začet 2007. godine, od 2009. do 2014. postava se mjenja, da bi se na kraju formirala trenutna petorka. Krajem 2010. i početkom 2011. snimaju demo materijal, a tijekom rujna 2013. završili su i objavili debi album "Osam." 2014. objavili su single "Tu sam" i njime najavili rad na sljedećem albumu. U međuvremenu su zaredali brojne festivalske i klupske koncerte, a grupa Brain Production je osvojila mnoge nagrade raznih glazbenih-scenskih natjecanja. Sredinom prošle godine izbacili i prvi spot za drugi singl "Stvarnost" s nadolazećeg albuma, te nedavno finiširali materijal za novi album za kojeg se očekuje da će izaći ove godine.

Pozdrav Momci. Posljednji intervju s vama smo imali prije točno dvije godine kada ste nastupali u Vintageu kao predgrupa bendu Zippo. Tada ste najavili pohod na Zagreb i kontinentalnu publiku. Kako vam ide na toj fronti?
Pozdrav! Dvije godine su zaista jako brzo proletjele! Što se tiče pohoda, u 2015. godini smo odradili vrlo pristojan broj svirki u Zagrebu i šire,što u Hrvatskoj,ali i u Sloveniji, u 2016. smo se malo povukli od live nastupanja i usmjerili sve snage u dovršavanje drugog albuma, a s obzirom na sve naše privatne obaveze i ta je godina proletjela dok se nismo ni okrenuli. Sada definitivno imamo osjećaj da će 2017. biti naša godina.

Najavljujete već neko vrijeme drugi album, a prošle godine ste i objavili spot za najavnu pjesmu “Stvarnost”. Kada možemo očekivati izlazak albuma?
Album će po svemu sudeći biti objavljen prije ljeta, svi u bendu smo već jako nestrpljivi. Materijal je već neko vrijeme gotov, i zadnjih par mjeseci smo brusili posljednje detalje i radili finalnu selekciju stvari koje će se naći na albumu. 

Neki prvi korijeni benda vuku se od 2007., iako ste nadolazećih sedam godina krojili trenutnu postavu. Koliko ste po svojem mišljenju sazreli tijekom godina kao glazbenici i kao bend? Koje bi ste rekli da su najveće greške koje ste radili u počecima, a da ste ih možda popravili kroz godine?
Definitivno se osjeća jedan odmak od one neke tinejdžerske ludosti koja nas je pogonila u početku, ali svima nam je stalo ne izgubiti tu iskru koja nas pali,jer bez toga se nikad ne bismo bavili ovim čime se bavimo. Možda se čini da to sve već traje neko duže vrijeme, a i mi se nekad osjećamo umorno, ali smatramo da smo prije svega još uvijek jedan mladi bend koji se tek penje, i mislimo da smo tek zagrebali površinu glazbe koju namjeravamo ponuditi u budućnosti. O nekim specifičnim greškama nismo nikad previše razmišljali, ovako retrospektivno možda mogu reći da na samom početku nije postojao neki precizni fokus u glazbenom izričaju, tako da smo plesali po rubovima raznih žanrova, no na kraju se to ispostavilo kao dobitnom kombinacijom za sve ono na što smo fokusirani danas. 

Kakav je plan za 2017. godinu? Da li osim albuma spremate neki spot, turneju ili nešto treće?
Plan je udariti žestoko,u facu, sa svih strana, na sve načine, do kraja. Album je u finalnim fazama, bit će i spotova i singleova,i to vrlo skoro, a ponajprije se nadamo što većem broju svirki, koje već sada lagano bukiramo. Dakle, dinamično!

Čije koncerte pohodite kada sami ne svirate, te u kojim još bendovima sviraju članovi BP-a?
Nekako se najčešće dogodi da koncerte slušamo u situacijama kada sviramo s još nekim bendovima,bilo u klupskim ili festivalskim situacijama. Od nas pet, odnedavno smo četvorica u Zagrebu full time, tako da smo često na relaciji KSET-Vintage i slično, gdje nekako gravitira i većina naše ekipe. Osim BP-a, Teo,Izidor i Nino sviraju u grupi "Keen Not Mean", te uskoro izdaju album,a Kristijan i Skender u zadnje vrijeme rade na projektu "Those Herds" o kojem ćete isto uskoro imati prilike čuti,isto tako Teo je jedan od dvojice iz noise dua Trip Ice,koji isto planiraju izbaciti album do kraja godine. 

U srijedu, 8. ožujka nastupate u sklopu programa Good Vibrations uz Deftones tribute bend Diamondeyes i zagrebački Voltage. S obzirom na to da je to Dan žena, spremate li neko iznenađenje  
Za obožavateljice? 
S obzirom na to da dijelimo stage s još dva benda, koncentrirat ćemo se na jednu kompaktnu setlistu, a što se tiče iznenađenja, premijerno ćemo odsvirati neke potpuno nove stvari,i koncentrirat ćemo se na novi album,uz poneke stare "uspješnice". Ovim putem pozivamo sve ljude željne dobrog rokenrola i žestoke 

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."