Intervju

Bad Copy -

Bad Copy - "Jebeš školu, jebeš faks, dođi na Vedakov DJ set u Sax!"

U Saxu uskoro kreće novi hip hop program pod imenom Mic Drop, a čast otvorenja pripala je beogradskom trojcu Bad Copy. Dovoljno su poznati svojim inovativnim, posprdno žargonskim i lako upamtljivim tekstovima dobrih beatova, kao i dugogodišnjim postojanjem. U subotu, 25. ožujka, zauzimaju prostor Saxa, a na vama ostaje da križate 25.3. na svojim kalendarima i podržite novi program. Bad Copy prate poneke pauze i raspadi, pa ponovna obnavljanja, no to ih očito ne zaustavlja u narednoj aktivnosti skupine. Nakon albuma "Sve Sami Hedovi" iz 2003. rade pauzu od dvije godine i potom izdaju "Najgori Do Sada". Nakon rada na solo projektima, trojac se ponovno okuplja 2011. i objavljuje album "Krigle" dvije godine kasnije. Ususret ovom nastupu odlučismo popričati s članovima skupine.

Već dulje vrijeme čuvate poziciju bitnog imena hip hop scene na Balkanu. Kako se to sada, nakon 20ak godina postojanja čini iz vaše pozicije?
U suštini nikad nismo obraćali pažnju na to i nije to tako dug period kad se zezaš, vrijeme prolazi a ti samo kapiraš da si prokleto mator i da sve teže podnosiš mamurluk koji traje užasno dugo i boli.

Što Bad Copy misli o trenutnoj hip hop sceni na domaćim prostorima?
Ništa jer ne slušamo, slušamo samo Schrantz i Gabber.

Budući da dugo postojite, mora postojati nešto što vas drži i okuplja, osim dobrog alkohola. Potrudite nam se, klišejski, otkriti vašu tajnu.
Ništa nas ne drži, nismo se vidjeli mjesec dana i hvala na pozivu u Sax, to će biti prilika da se nas trojica opet okupimo. Naša tajna je litar loze pred doručak pa litar šljive poslije doručka

Tko je, takozvani, autoritet grupe? Postoji li taj termin u ovom slučaju, ili jednostavno kolektivno funkcionirate i bez toga?
Ko god pokuša da glumi autoritet dobije batine od ostale dvojice.

Možemo li očekivati ubrzo izbacivanje nekih glazbenih noviteta?
Album se mixa u Londonu pa ide na mastering u New York pa kad se to završi potopiti ćemo ga u bure viskija na 3,4 godine da dobije aromu.

Otvarate Mic Drop u subotu u zagrebačkom Saxu. Koliko dobru zajebanciju možemo očekivati? 
Ko dođe da se zajebava bice mu sjajno, ko dođe da pipa ekran vjerojatno će mu biti sjajno jer  nema boljeg zezanja od refreshanja Facebooka u klubu, onaj ko nas uslika i okači sutra uz caption about last night je najveći pobjednik.

Za kraj, inovativna pozivnica za Mic Drop!
Jebeš školu, jebeš faks, dođi na Vedakov DJ set u Sax!

SR
SR

Novinarka Sound Reporta