Intervju

Algiers:

Algiers: "Svijet je trenutno veoma ružno mjesto"

SuperUho festival trenutno je glavna primoštenska ljetna manifestacija. Sinoć je na pozornicu stao legendarni Turbonegro, a danas je red na Algierse s kojima smo ususret koncertu izmijenili nekoliko riječi.

Algiers su ponovno u Hrvatskoj. Publika je bila oduševljena s vašim nastupima u Zagrebu i Rijeci, kako je bilo vama?
Jako smo uzbuđeni i zahvalni što ponovno sviramo u Hrvatskoj. Zanima nas povijest bivše Jugoslavije i njeni jedinstveni kulturni običaji od arhitekture do punk rock glazbe. Dobili smo odličan odaziv! Čak smo dospjeli i u lokalne riječke novine!

Deset godina karijere je iza vas. Jeste li zamišljali da će vaš glazbeni put ovako izgledati na samom početku?
Franklin i ja smo počeli raditi na materijalu 2008., ali bend smo tek formirali izlaskom izdanja "Blood" iz 2012. Držimo se osnovnih principa zbog kojih smo nastali, ali u međuvremenu smo išli različitim putevima koji su čak i mene iznenadili.

 

 

Dva su albuma iza vas, je li treći u pripremi?
Trenutno radimo na demo snimkama trećeg albuma. Očekujemo da će se na tržištu naći sljedeće godine. Želimo nastaviti s turnejama i nastojimo se povezati sa što je više moguće publike, a usput radimo i glazbu po našim željama.

Što vas ovih dana posebno inspirira?
Svijet je trenutno jedno veoma ružno mjesto, što je velika inspiracija. U angloameričkom svijetu dolazi do rasta novog oblika demokratskog socijalizma, kojeg podržavamo. Polako rade na svojim idealima, istovremeno izbjegavajući sve nedostatke prijašnje verzije socijalizma.

 

 

Što možemo očekivati od nastupa na SuperUho festivalu?
Osjećamo se bolje nego ikad! Očekujte čvršći set, ako nas još uvijek niste vidjeli uživo, s puno energije i emocije!