Albumi

Cubies - „Da il' ne” - odgovor je DA!

Cubies - „Da il' ne” - odgovor je DA!

Simpatičan duo relativno se nedavno pojavio na domaćoj glazbenoj sceni, a svojom su zanimljivom kombinacijom elektronskog zvuka izazvali poprilično zanimanje publike.

Debitantski album „Da il' ne” njihov je početak potencijalno jako uspješne priče koja bi svakako trebala postati stalni dio domaćih radijskih etera. Izuzetno ugodno izdanje, prepuno dinamičnih i zanimljivih trenutaka, veoma je autentično dok istovremeno odiše jednostavnošću i perfekcionizmom. Elektronsko eksperimentiranje, muziciranje točnije, doživljava vrhunac kada u igru uđe gitarska solaža koja energetski savršeno nadopunjuje priču, većinom ljubavnu, i to onu beskompromisnu.

 

 

No, ne pretešku i pretencioznu, već onakvu kakva bi trebala biti, a to je ona iskrena, baš kao što je i album kao cjelina u potpunosti iskren pristup što stvara osjećaj uljuljkanosti, dok zarazan ritam naprosto tjera slušatelja na pokret i ne ostavlja ga ravnodušnim. 

Imaju stav, imaju emociju i fantastične sposobnosti koje im omogućuju da svoju viziju vješto pretvore u glazbu te sagrade čvrste temelje s deset pjesama, od kojih mnoge imaju popriličan hitoidni potencijal, kao što su "Nije isto", "Ti je ne voliš" i "Da il' ne". 

 

 

U kombinaciji hrvatskih i engleskih stihova, bolje im sjedaju oni hrvatski dok je produkcija uz kompoziciju ovih skladbi na uistinu visokoj, svjetskoj reklo bi se, razini.

Cubies slušatelja jednostavno povuku u svoj svijet i ne puštaju ga da izađe, od prvog do zadnjeg trenutka ovog albuma, a kompletno zadržavanje pažnje je danas uistinu rijetkost. Stavljen je veliki naglasak na kvalitetu samog projekta, pjesme su strateški ispolirane te kod njih nema prostora za pogrešku.

Uz funky dojam, lako se može zaključiti da je ovo budućnost kvalitetne domaće pop glazbe. Za početak - odlično!

 

Popis pjesama:

1. Da il' ne

2. Cool City

3. Ti je ne voliš

4. Nemam snage

5. On je kriv

6. Like You

7. Nije isto

8. Kad bi svi

9. Bijelo

10. I Know It All