Vije-sti

Zsa Zsa i Hiljson Mandela dobili Cesaricu za Hit godine!

photo: Hiljson Mandela i Zsa Zsa, credit: Filip Kovačević

Zsa Zsa i Hiljson Mandela dobili Cesaricu za Hit godine!

Najviše glasova publike ikad u finalu hrvatske glazbene nagrade Cesarice, dobila je pjesma „Ova ljubav“ Zsa Zse i Hiljsona Mandele!

Srce mi je počelo upravo lupat - rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godine, dok je mladi traper Hiljson dodao: Suludo, suludo, suludo, tek mi dopire polako do glave!

Jelena Žnidarić Zsa Zsa prije neki dan je rekla kako sama sebe još uvijek smatra pjevačicom u usponu, što je vrlo lijepo i skromno za mladu i talentiranu pjevačicu koja, mogli bi reći, sad već nameće glazbene trendove u Hrvatskoj. Za pjesmu „Ova ljubav“ kaže da su dobili jako puno sugestija kako „neće proći“ i neće biti prepoznata, međutim ona i traper Hiljson nisu odustali. I drago nam je da nisu, publika je odlučila napraviti mjesta za pop-trap kombinaciju, prihvatiti ju i u konačnici – nagraditi prestižnom nagradom! Pobjedničku pjesmu potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje.

Obzirom na epidemiološku situaciju koju je donijela prethodna godina (ona iz ladice), četvrto izdanje Cesarice proteklo je bez live dodjela svih nagrada svim dobitnicima, a kroz TV emisiju vodila nas je Iva Šulentić. Iako zakinuti za druženje uživo i pravi after party, u emisiji smo ipak uspjeli i čuti i vidjeti svih dvanaest zvijezda iz 2020., odnosno svih 12 Hitova mjeseca, čuti live izvedbu Hita godine i saznati koji su to dobitnici prestižne nagrade Cesarica u nekoliko drugih kategorija! 

Zabavnim hitom proglašena je pjesma “Sveto pismo“ Jelene Rozge, koja ujedno ima i najviše pregleda na internetu te osvaja nagradu i za internetski hit. 

Nagradu za Rock hit ove godine osvojila je grupa Hladno pivo s pjesmom „Ovo će proći“, koju su snimili u suradnji s Online Friends. Klapski hit i ove godine pripao je klapi Rišpet i pjesmi „Maka, maka“, a pop hit je pjesma „Ova ljubav“ u izvedbi Zsa Zse i Hiljsona Mandele.

Nagrada za tamburaški hit pripala je Mejašima i pjesmi “Nije to vino”. Dodijeljena je i nagrada pjesmi koja je imala najbolje rezultate slušanosti na radijskim postajama, a to je pjesma “Mali krug velikih ljudi” u izvedbi Massima. Najbolji autor 2020. godine je Ante Pecotić koji je osvojio nagradu za Hit autora. 

Sve glazbene zvijezde najavila su i predstavila brojna poznata imena: Tereza Kesovija, Nina Badrić, Davor Gobac, Neno Belan, Mia Dimšić, Vesna Pisarović, Antonela Doko, Dino Rađa, Dalibor Petko, Eva Kirchmayer Bilić i Renata Končić Minea.

Podsjećamo još jednom na sve Hitove mjeseca iz prethodne godine, koji su se natjecali za Hit godine i koji su nagrađeni nekim od gore spomenutih nagrada iz posebnih kategorija:

Hit siječnja: Damir Kedžo “Poljubi me sad” (Ante Pecotić) 

Hit veljače: Antonija Šola i Mario Roth “Cijena prave ljubavi” (Antonija Šola)

Hit ožujka: Vinko Ćemeraš “Pelin i med” (Srđan Sekulović) 

Hit travnja: Damir Kedžo “Divlji vjetre” (Ante Pecotić) 

Hit svibnja: Pravila igre “Usne od šećera” (Miro Buljan - Sonja Buljan) 

Hit lipnja: Marko Perković Thompson “Ne boj se” (Ante Padovan) 

Hit srpnja: Massimo “Mali krug velikih ljudi” (Ivan Dečak) 

Hit kolovoza: Zsa Zsa ft. Hiljson Mandela “Ova ljubav” (Ante Pecotić / Ivan Hilje / Bojan Šalamon)

Hit rujna: Franka “Prvi osjećaj” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević) 

Hit listopada: Petar Grašo “Neće nas zauvik bit” (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić / Petar Grašo)

Hit studenoga:  Vanna “Puna memorija” (Ivana Vrdoljak) 

Hit prosinca: Silente “Mene moje uši lažu” (Tibor Karamehmedović - Sanin Karamehmedović)

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni