Vije-sti

Zlatko Josip Grgić nastavlja nizati odlične nastupe i suradnje

Zlatko Josip Grgić nastavlja nizati odlične nastupe i suradnje

Zlatko Josip Grgić, mladi i iznimno talentirani glazbenik koji je od malena okružen najboljim svjetskim gitaristima nastavlja odličan niz zanimljivih nastupa i suradnji.

Danas će mladi glazbenik nastupiti u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20 sati povodom Dana škole gš. Vatroslav Lisinski.
 
Zlatko u svojim nastupima stavlja naglasak na emociju, autentičnost i izražajnost, ali mu je važno da publika uživa i da bude sretna što su došli na koncert te da svatko od njih doživi neki svoj poseban osjećaj koji će ponijeti sa sobom. Vjerujemo kako će publika prepoznati njegovu snažnu emociju zbog koje će se uvijek vraćati njegovim nastupima.

Prvo je na rasporedu nastup 15.02. u Hrvatskom glazbenom zavodu, a nakon toga slijedi natjecanje 23.veljače na kojem će također pokazati svoje umijeće muziciranja, ali i virtuoznost koju posjeduje. No, tu ne prestaje njegov angažman pa će tako početkom ožujka u Italiji snimiti i video, a krajem ožujka priprema se i cjelovečernji koncert u Arheološkom muzeju u Zagrebu koji će biti kruna svih Zlatkovih nastupa i uspjeha.

Zlatko Josip Grgić koji svira autentičnom španjolskom tehnikom kako su svirali Katalonski gitaristi Miguel Llobet, EmilioPujol i Francisco Tarrega bez noktiju na desnoj ruci i crevnatim žicama koje mu omogućuju prekrasan vibrato i mnoštvo boja prilikom sviranja te na Torresovoj gitari pomoću koje može izraziti dubinu osjećaja koji prolaze kroz njega dok svira.

Podsjećamo, prošle su se godine talijanski restaurator gitara Gabriele Lodi i gitarist Zlatko Josip Grgić susreli kada je mladi virtuoz nastupio u Muzeju violina u Cremoni povodom 200. godina rođenja Antonia de Torresa i od onda mladi umjetnik samo nastavlja niz odličnih suradnji i fantastičnih izvedbi.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni