Vije-sti

Zdenka Kovačiček predstavlja

Zdenka Kovačiček predstavlja "vrući" novi singl kojim najavljuje skorašnji izlazak novog albuma

Zdenka Kovačiček snimila novi singl "Konstatacija jedne mačke" i prateći fantastičan, zabavan video spot koji je sjajna kombinacija novo snimljenog igranog i animiranog materijala • Novo snimljeni kadrovi Zdenke spretno i sretno uklopljeni su u dobar veseli stari crtić, a svako gledanje će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice i izazvati dobro raspoloženje!

Zdenka Kovačiček, vlasnica jednog od najkarizmatičnijih i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima i kraljica blues i jazz scene predstavlja upravo završen i iz studija isporučen, još "vrući" novi singl kojim najavljuje skorašnji izlazak novog albuma. Riječ je o pjesmi "Konstatacija jedne mačke".  
 

Ovom prigodom otkrit ćemo jedan mali, ali važan detalj vezan za objavljivanje novog Zdenkinog albuma, a to je da će po pjesmi "Konstatacija jedne mačke" biti naslovljen novi album. Isti naslov krasi i fantastičnu zbirku poezije Slavice Maras čiju poeziju Zdenka obožava. Pjesma je snimljena u pratnji sjajnog Greenhouse Blues Banda, stihove Slavice Maras uglazbio je Zdenkin dugogodišnji suradnik Marko Tomasović, a za aranžman je zaslužan Hrvoje Grčević.
 
Tako je svojevremeno preuzeta Frka, naslovna tema mog drugog solo albuma i pjesma premijerno izvedena 1981. na Zagrebfestu koja je gotovo 35 godina kasnije oživjela u modernom ruhu mladih glazbenih talenata. Dugo sam čuvala odabrane tekstove tako da će se na novom albumu naći nekoliko duhovitih, otkačenih tekstova u stilu ove bezvremene pjesme - otkriva glazbena diva i dodaje: Jedva čekam finalizaciju albuma. Bit će vanserijski, a za Konstataciju jedne mačke imamo jednako tako vanserijski spot.
 
Uz novi singl predstavljamo fantastičan i zabavan video spot koji je sjajna kombinacija novo snimljenog igranog i animiranog materijala. To je odlično koncepcijski posložen "mali filmić" s rasplesanom Zdenkom koja je spretno i sretno uklopljena u dobar stari crtić, a svako gledanje će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice i izazvati dobro raspoloženje!

 

Veselu i zauvijek mladu Zdenku Kovačiček na premijeri vlastitog spota usisat će čarobni projektor i ubaciti je u rasplesani, veseli svijet starih, zaboravljenih crtića. Zdenka kao Zdenka, u takav će se svijet odmah izvrsno uklopiti zaplesavši i zapjevavši rame uz rame s otkačenim crtanim junacima. Spot je nastao nastavno na koncept koji su redatelj Ivan Mokrović i Zdenka Kovačiček osmislili povodom koncertne proslave 60 godina autoričine karijere u dvorani "Vatroslav Lisinski" gdje su brojne pjesme iz opusa legendarne glazbenice na video zidu pratile slične animacije iz starih crtanih filmova.
 
Kako otkriva direktor fotografije, montažer i autor specijalnih efekata, Ivan Špehar, svaki dio procesa realizacije ovog video spota bio je izazov za sebe, no riješen je majstorski.
 
Prva faza realizacije ovog projekta nakon inicijalne ideje bilo je prikupiti materijale u što boljoj kvaliteti, što se nažalost u samom startu nije pokazalo lakim zadatkom, no optimizma i dobre volje nije nedostajalo. Izabrali smo raditi na pet animiranih klasika od kojih je nazastupljeniji Silvery Moon, animirani kratki film iz 1933. znan također pod nazivom Candy Town. Snimali smo dva odvojena dana. Prvi igrani dio snimali smo u kinu Kinoteka koje nas je ljubazno ugostilo, a Zdenka je briljirala svojim glumačkim sposobnostima. Drugi dan smo, uz veliko zadovoljstvo posvetili snimanju u studiju na blue screenu, suradnja je protekla odlično te smo ubrzo zajedničkim snagama uspješno završili snimanje u, kakvoj drugoj, nego odličnoj atmosferi. A tek potom je uslijedio pravi izazov zvan postprodukcija. Bilo je tu svega, no svakako je najzahtjevniji posao bio napraviti restauraciju slike što je rezultiralo satima i danima truda. Uz obradu kadrova i finaliziranu restauraciju filmova starih gotovo stoljeće, animiranje je moglo započeti. Nakon mnogo uloženog truda Zdenka je teleportirana u svijet crtanih junaka, a Zdenka ne samo da se uklopila već je uspjela i istaknuti svoju neiscrpnu energiju i zaigranost kroz protok cijelog ovog glazbenog spota.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni