Vije-sti

Završen Ferragosto JAM 12.5 - Ekstatična publika kao poklon za kraj limitiranog izdanja festivala

Završen Ferragosto JAM 12.5 - Ekstatična publika kao poklon za kraj limitiranog izdanja festivala

Neponovljiva pozitivna energija ukrasila je unikatno izdanje Ferragosto JAM festivala koji je ove godine u gotovo boutique maniri ugostio 15 imena domaće i regionalne alternativne scene. Ajs Nigrutin & Timbe, PipsChips&Videoclips, Edo Maajka, Repetitor, Gužva u 16-ercu, Krankšvester i drugi oduševili su publiku koja je od 5. do 7. kolovoza uživala u jedinstvenoj festivalskoj atmosferi.

Uz poštivanje svih aktualnih protuepidemijskih mjera koncertni program se održao na novoj lokaciji uz jezero, a zadatak otvorenja pripao je Ajsu Nigrutinu & Timbeu koji su prepoznatljivim stilom i izričajem zabavili publiku i zagrijali ju za emotivni koncert riječkih indie rockera Jonathan. Pravu energijsku bombu u publiku je odaslao retfatlančanin z++ svojim debitantskim nastupom na Ferragostu, a PipsChips & Videoclips su šetnjom kroz hitove dodatno rasplamsali atmosferu izvevši uživo „Nogomet”. „Poštar lakog sna” nije uspavao rasplesane posjetitelje koji su se do ranih jutarnjih sati zabavljali pod šarenim svjetlima reflektora zahvaljujući Kozmodisku.

Drugi dan prošao je u retro znaku koji je prigrljen među izvođačima i publikom, a nenamjerno ga je nametnuo Peki Pele koji je također ostvario debitantski nastup na Ferragostu zabavivši okupljene funky disco zvukom, jedinstvenim stilom i scenskom prisutnošću. Kralj regionalnog freestylea Edo Maajka je dobro zagrijanu publiku doveo do ekstaze te s pjesmom o Ferragostu pozvao je na druženje sljedeće godine. Emo-macho pop bend Svemirko nije krio dobro raspoloženje održavajući atmosferu na zavidnoj razini, a rock uragan Repetitor eksplodirao je pred prepunim auditorijem. Kad se činilo da atmosfera ne može biti užarenija, na pozornicu je stupio DJ Kneža s prigodnim rekvizitima te je do sitnih sati animirao veselu publiku Dance Hard repertoarom.

Program trećeg dana započeo je tradicionalnim turnirom u odbojci na pijesku, a koncertni program obilježio je Zembo Latifa nastupivši s bendom što je publika popratila pjevanjem u glas i glasnim skandiranjem. Veterani osječkog punka Gužva u 16-ercu između uspješnica ubacivali su pošalice te spontanom i neopterećenom komunikacijom s publikom izazvali dodatne simpatije. Žestoka stoner rock mašina She Loves Pablo još jednom je odnijela sve pred sobom izazvavši novi val ekstaze, a pozitivna atmosfera nije jenjavala ni za vrijeme nastupa punk rock veseljaka Mašinko čiji se pjevač Šulc s radošću spustio do prvih redova. Dvojac Krankšvester publiku je natjerao da otpusti sve kočnice, a oni najsnažniji ostali su uživati u afteru dočekavši izlazak sunca. Na tri dana limitiranog Ferragosto druženja činilo se kao da smo se vratili u neku neopterećeniju prošlost, prostor uz jezero još jednom je postao mjestom gdje se rađaju najljepše uspomene, zajedništvo i pozitivna energija prelaze sve granice, a materijalne stvari izlaze iz fokusa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni