Vije-sti

Zaokret u zvuku: Glazbenica Mirna Škrgatić predstavlja novi singl “Ostani tu” i najavljuje treći studijski album

photo: Mirna, credit: Ira & John

Zaokret u zvuku: Glazbenica Mirna Škrgatić predstavlja novi singl “Ostani tu” i najavljuje treći studijski album

Nakon dva studijska albuma, glazbenica i autorica Mirna Škrgatić predstavlja dašak potpuno novog zvuka.

Novim singlom “Ostani tu” donosi zaokret u dosadašnjem glazbenom potpisu, a za pjesmu predstavlja i prateći videospot inspiriran starim talijanskim filmovima, u kojem se pojavljuju i poznata lica domaće glumačke i glazbene scene. Pjesma označava i početak suradnje s producentom Tomislavom Franjom Šuškom,  a u njenom kreiranju sudjelovala je i Ivana Kindl.

Ovo je pjesma s fatalnim završetkom” otkriva Mirna te objašnjava kako je pri njenom kreiranju imala viziju svojevrsne “crne udovice” koja ne želi ostati sama, no svakog svog partnera na kraju priče udavi. “To je moguće shvatiti i metaforički i doslovno” nadodaje kroz šalu.

Videospot za pjesmu redateljski potpisuje Vanja Vascarac, koji je inspiriran starim talijanskim filmovima Daria Argenta htio napraviti ‘pomaknutu female-empowered priču o neobičnom sestrinstvu’. Uz Mirnu, nositeljicu ove glazbene priče, i statistice, u spotu se u ulozi “žrtava” pojajavljuju i cijenjeni domaći glumci Domagoj Janković i Miran Kurspahić te frontmen benda Detroit Groove Gang, Bojan Đurđević a.k.a. Jim July.

Pjesma “Ostani tu” inspirirana je pop-rock izričajem, s naglašenim gitarskim dionicama, a Mirna iskreno otkriva kako ju je u kreiranju novog autorskog materijala inspirirao dokumentarni serijal o The Beatlesima: “Kako sam zbog covida dugo morala biti doma, pogledala sam dokumentarac “Get Back” koji se sastoji od tri nastavka u trajanju po osam sati, a prati Beatlese za vrijeme snimanja njihovog albuma “Let it be”. Gledajući Johna, Paula, Georgea i Ringa kako svaki dan tri tjedna rade na glazbi i praktički žive u studiju, i meni je došla želja sjesti za klavir i raditi. Tako sam provela sljedećih tjedan dana po sedam - osam sati dnevno svirajući i u tom periodu napisala četiri pjesme. “Ostani tu” je jedna od njih.

Nova pjesma najava je i njenog novog studijskog albuma, koji možemo očekivati tijekom sljedeće godine. I dok je prva dva albuma snimala s producentom Markom Mrakovčićem, novi materijal, što uključuje i pjesmu “Ostani tu”, nastaje u suradnji s producentom Tomislavom Franjom Šuškom.Iskreno, nisam mislila da ću nakon Marka s kojim sam imala sjajnu suradnju, naći producenta s kojim ću odmah kliknuti, ali mogu reći da zbilja imam sreće jer je Šušak odmah skužio što želim, a kako imamo slične glazbene afinitete, jako sam sretna i zadovoljna suradnjom”, objašnjava.

U radu na novoj pjesmi Mirna je ponovno ostvarila suradnju s cijenjenom glazbenicom i pjevačicom Ivanom Kindl, koja je u ovoj pjesmi otpjevala prateće vokale: “Moja draga dugogodišnja prijateljica Ivana Kindl predložila je da ih ona snimi, što je dodatno obogatilo pjesmu jer se naši glasovi jako lijepo slažu bojom i jako sam zadovoljna krajnjim rezultatom”.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni