Vije-sti

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi sing i spot

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi sing i spot "Spin My Mind"

Fire in Cairo je četveročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Svakako se radi o suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom.

Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, te je cijeli proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve Albinia i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije ali i ostatka svijeta, a dostupan je na svim mogućim platformama za dijeljenje glazbe.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi, te su prije trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španjolskoj, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na Banjalučkom Demofestu. Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu "notu" u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

"Spin My Mind" je posljednji singl njihovog prvog albuma, prije prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imat će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od sastavnica zagrebačke i hrvatske rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni