Vije-sti

Zagrebački punk rock bend Šank?! u Tvornici

Zagrebački punk rock bend Šank?! u Tvornici

Jedan od najvažnijih hrvatskih punk bendova nove generacije, Šank?!, održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u petak 13. svibnja.

Članovi benda dio su zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene, a na pozornici su prisutni preko 10 godina u različitim sastavima kao što su Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma ili Stribog. Svoje iskustvo i znanje odlučili su pretočiti u vlastiti zvuk koji je danas poznat kao jedinstvena mješavina rocka, punka, metala, Oi! te ska ritmova.

Šank!? je nastao u lipnju 2010. godine, a u nepunih šest godina postojanja je diljem cijele regije postao poznato underground ime. Moćni i društveno angažirani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj dok njihov punk rock radi promjene, osvješćuje publiku, a žestoke i melodične stvari pokazale su se kao dobitna kombinacija.

Prvi album pod nazivom " Grad je naš"  objavljuju na internetu 2010. godine kao besplatno izdanje. Nakon uspješne godine koja uključuje i nastup sa slavnim Cock Sparrerima i na DOF festivalu, te po mnogim klubovima diljem Hrvatske, 2011. izdan je album " Priče noćnih tramvaja" . Šank?! je 2012. nastupio kao predgrupa legendarnim irish punk veteranima Dropkick Murphy’s, a nakon toga nastupa po cijeloj Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, BiH te Sloveniji. U to vrijeme snimljena je i pjesma " Zagreb gori"  koja postaje svojevrsna himna u Zagrebu i šire, a sve se dogodilo ususret dva rasprodana koncerta u rujnu 2012. u Malom pogonu Tvornice. Taj koncert prati i objavljen  live DVD album.  Treći album " Treća runda"  izašao je 2013., prema časopisu Rolling Stone svrstan na ljestvicu top 10 regionalnih albuma za tu godinu.

Snagu i jaku fan bazu Šank?! je dokazao na koncertu Brkova u Domu sportova u ožujku 2015. Te godine izašao je četvrti album " Naša stvar" , a promocija je održana u Tvornici kulture na najvećem samostalnom koncertu. Album " Naša stvar"  našao se među najboljim regionalnim albumima 2015. godine, te je ponovo pokazao da je bend žestok, britak i beskompromisan.

U dosadašnjoj karijeri Šank?! je stvorio sada već nezaboravne himne poput " Grad je naš"  ili " Zagreb gori" , " Sve za kraj" , " Na šank"  ili "  Naša stvar" , a svaki koncert je obilježila izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju.

DVD LIVE iz Tvornice Kulture

Download albuma:

"Grad je naš"  (2010.)

"Priče noćnih tramvaja"  (2011.)

"Treća runda"  (2013.)

"Naša stvar"  (2015.) 

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni