Vije-sti

Zagreb Music Conference - poznati govornici i detalji događaja

Zagreb Music Conference - poznati govornici i detalji događaja

U petak i subotu, 1. i 2. lipnja, Vintage Industrial Bar mjesto je na kojem će svi zainteresirani za razne teme glazbene industrije doći na svoje.

Zagreb Music Conference (ZMC) sada već tradicionalno okuplja glazbene profesionalce i entuzijaste, ove godine donosi još više predavača i više tema, a izdvajamo nekoliko.

Neka od imena koja će vam prenijeti svoja znanja i iskustva su poznata glazbenica Mirela Priselac Remi, radijska voditeljica Ivana Mišerić, Jan Kinčl, zagrebački DJ, producent i inženjer.

Ove godine ZMC dovodi poznata imena glazbenog svijeta, Jerryja Ropera - ambasadora latino housea, Hansa-Martina Buffa - njemačkog audio inženjera koji je zanat brusio radeći s velikim imenima (Prince, Chaka Khan, No doubt, Zucchero...) i Gregora Zemljića - mastering stručnjaka.

Za one koji razmišljaju o pokretanju vlastitog labela, sve tajne i korake tog puta otkrit će Ante Zvonimir Stamać i Antonio Zuza.

Glazba je neizostavan dio filmske industrije, ponekad čak i presudan. Kako dolazi do stvaranja glazbe u filmu, kako odabrati žanr, ritam i instrumente te kakvo je iskustvo stvaranja zvuka za velike blockbustere (Spiderman, Logan, Star Wars, Pirati s Kariba...) saznat ćemo od poznatog Vukovarčanina Gorana Dragaša.

Život jednog DJ-a na prvi je pogled jako zabavan, no koliko minusa i pluseva taj život nosi otkrit će vam poznati Gramophondžije, Marko Miličević, u temi: DJ- život ili zezanje. Na ZMC-u 2018 pokrenut će se i aktualna tema o influencerima i njihovim stvarnim utjecajima.

ZMC na jednom mjestu spaja razne glazbene teme kako bi sadašnji i budući glazbenici, producenti, organizatori, audio ili ton majstori, menadžeri, urednici, PR-evi, novinari, kritičari i glazboljupci općenito dobili korisne informacije, čuli razna iskustva i naučili nešto novo, s ciljem napredovanja i shvaćanja glazbene industrije u Hrvatskoj, no i šire.

 

Cjeloviti program pratite na društvenim mrežama ZMC-a:

https://www.facebook.com/zagrebmusicconference/

www.zmc.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni