Vije-sti

Zagreb Beer Fest: Vojko V tisućama predstavio inovativna rješenja novog poglavlja karijere

Zagreb Beer Fest: Vojko V tisućama predstavio inovativna rješenja novog poglavlja karijere

Treći dan Zagreb Beer Festa obilježilo je ukazanje njegovog najiščekivanijeg izvođača.

 

Vojko Vfoto: Vojko V, credit: Vilim Hlušička

 

Vojko V je objavom albuma "Vojko" uzburkao strasti na domaćoj glazbenoj sceni, reperima postavio novi standard dok je publika od prvog izlaska singla "Zovi čovika" željno iščekivala svečani trenutak da čuje istu uživo. Ovo je vjerojatno drugi naiščekivaniji koncert u posljednjih nekoliko godina, odmah nakon velikog Tram 11 u Domu sportova. 

 

DJ Vrh Vojko V Zagreb Beer Festfoto: DJ Vrh, credit: Vilim Hlušička

 

Zato je na Beer Fest svatko pozvao svog čovika, jer se prostor u vrlo kratkom roku naglo ispunio ekipom, pred pozornicom nije više bilo slobodnog mjesta. Vojko je dočekan kao kralj, uz veliki aplauz dobrodošlice dok su se mlađi fanovi gurali za svoje mjesto u prvom redu. Stav je izrazio već na samom početku pjesmom "Ne može"; započet je performans uz malo preglasnu matricu podebljanu improvizacijama nabrijanog DJ Vrha.

 

Vojko V Zagreb Beer Festfoto: Vojko V, credit: Vilim Hlušička

 

Ubrzo se ustanovilo kako publika dobro poznaje baš svaku pjesmu s albuma, no i osvijestilo da je ovo ipak drugi Vojkov i Vrhov samostalni nastup uživo s novim materijalom zbog čega je, nažalost, svaki čas netko od njih nakratko ispao iz ritma. Izvrsne ideje s iznimno nespretnom realizacijom, no, ajd', ovo je tek početak, uštimat će se do sljedećeg povratka pred zagrebačku publiku. Uostalom, tko im je kriv kada su svi stavci "Prve simfonije" toliko precizno napravljeni pa zahtijevaju visoku kvalitetu izvođenja, a i toliko puta preslušani da se svaki i manji kiks publika prepoznaje. 

 

DJ Vrh Vojko V Zagreb Beer Festfoto: DJ Vrh, credit: Vilim Hlušička

 

Predstavio je i opus prethodnih faza karijere, malo Kiše metaka, malo Dječaka uz, neizostavnu "Narodnu", prigodnu za ambijent Beer Festa. "Cilit Bang" zvuči puno čvršće i opasnije uživo nego na traci, dok je "Bach" malo patio zbog ritmičke neusklađenosti. Ukazao se i Kid Rađa, a ni Vojkove solaže nikog nisu ostavile ravnodušnim. Pasaže na mini crvenim "orguljama" morat će još kod kuće dodatno provježbati, a performans na Instagramu prethodno opisan kao "sintesajzer koji upravljam nintendo wii kontrolerima spojenim u laptop" ostavio je dojam kao da ga vrti aplikacija u Internet Exploreru. Štreberski, ali slatko. Na kraju "Cece u Parizu" je ipak proradio, nisu ispali totalni lejmeri, publika je shvatila poantu. 

 

Vojko V Zagreb Beer Festfoto: Vojko V, credit: Vilim Hlušička

 

Nije loše - drugi samostalni koncert nove kreativne epohe u životu Vojka V, a u publici već nekoliko nabrijanih tisuća ljudi. Toliki je kuler da čak nije izveo svaku pjesmu s albuma, pa, nije on tu od jučer. Uz još malo vježbe, da baš ne zajebu u svim ključnim trenucima, Vojko i Vrh mogu i dalje nastupati pred većim masama. Ako bude Tvornica, bit će rasprodana u roku odmah. Vojko V je Bach.