Vije-sti

Zadarska kantautorica Dienne predstavlja novi singl

Zadarska kantautorica Dienne predstavlja novi singl

Novi singl zadarske kantautorice magična je i mistična priča o samospoznaji koju krasi zvuk gudačkog orkestra i magičnog klavira, te eteričan glas samozatajne Dienne.

Novom pjesmom Dienne nastavlja u svom prepoznatljivom stilu - kombinacija orkestralnog zvuka i moćnog vokala budi emocije i priziva filmski ugođaj koji je vječno prisutan u njenoj glazbi. Kao i do sada fokus je na klaviru, kontrastnom ritmu i dubokim bas linijama, a ljubav prema video igrama inspirirala je i takav pristup glazbenom stvaralaštvu,

Kao klasično školovana pijanistica, njezin glazbeni put započeo je 2010. u raznim rock bandovima s kojima je stekla iskustvo kroz nastupe na festivalima diljem Europe i Hrvatske prije nego što je odlučila pokrenuti vlastiti projekt i izraziti svoju glazbenu viziju.

Singlom “Tko zna” Dienne je sazrijela, kako glazbeno tako i osobno, o čemu tekst i govori, a uz glazbu, tekst i aranžman pjesme, potpisuje i režiju video uratka. Ideja je bila prezentirati cjelokupni introspektivni proces kroz jedinstveno audio-vizualno iskustvo.

Dienne iza sebe ima bogato glazbeno obrazovanje, ali i ljubav prema različitim glazbenim pravcima što pokazuje i raznovrsnost utjecaja u njenim pjesmama.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni