Vije-sti

Začarana Močvara predstavlja Vladimira Kuzmana, Dina Santalezu i Sofie Jane

Začarana Močvara predstavlja Vladimira Kuzmana, Dina Santalezu i Sofie Jane

[caption id="attachment_3499" align="aligncenter" width="547"]Dino Santaleza © Merlo de Graia Dino Santaleza © Merlo de Graia[/caption]

Prva ovosezonska večer programa Začarana Močvara održat će se 18. rujna od 21:30 sati u klubu Močvara, a nastupit će dvoje istarskih kantautora, Vladimir Kuzman iz Buja i Dino Santaleza iz Labina, te američka kantautorica sa zagrebačkom adresom, Sofie Jane.

Vladimir Kuzman je jedna od najbolje čuvanih kantautorskih tajni ovih prostora. Dobri poznavatelji ga zovu istarskim Nickom Drakeom. Za sebe kaže da se cijeli život bavi muzikom, no tek se s 39 godina upustio se u kantautorski pothvat. Svirao je bas gitaru u nebrojeno bendova, pjevao u noise bendu Miodrazi kasnih devedesetih, kao i u bendu Poropati 67. Također, okušao se i na filmu. Radio je glazbu za cjelovečernji igrani film "Norega se metek ogne" slovenskog redatelja Mitje Novljana.

Dino Santaleza je psihodelični muzičar iz srca Istre. Prije par godina je zaintrigirao poznavaoce i ljubitelje psihodelične glazbe izbacivši na internet svoj projekt East-Ra koji po mnogočemu nije pripadao trenutnim glazbenim strujama. Ovog proljeća se dogodila ista stvar s njegovim novim projektom nazvanim Pridjevi. U taj projekt je uključio kantautorice Ivanu Picek i Ninu Romić koje su potpomogle svojim glasovima da se njegova glazba i stihovi spoje u vanserijski album. Dino po prvi put nastupa u Zagrebu, i izvodi ogoljene pjesme uz pratnju gitare. Inače Dino je i multimedijalni umjetnik koji radi neobične kolaže, a i napravio je prvi spot Pridjeva u stop-frame animaciji.

Sofie Jane je početkom godine izbacila svoj prvi single pod nazivom "Empty Words", a nakon toga je ovo ljeto objavila svoj prvi EP Honest. Divnim vokalom i melodijama zainteresirala je sve koji su poslušali njeno prvo izdanje. Petnaestogodišnja Sofie će otvoriti prvu ovosezonsku Začaranu Močvaru svojim prvim nastupom u Zagrebu.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.
Cijena ulaznica iznosi 20 kuna.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni