Vije-sti

Yungkulovski u suradnji s Ninom Todorović otkriva zanimljivi „Crtež“ s novog albuma

Yungkulovski u suradnji s Ninom Todorović otkriva zanimljivi „Crtež“ s novog albuma

Nakon singlova „Tunel Vizija (Intro)“ i „Stakleno“, regionalna trap zvijezda Yungkulovski nastavlja s najavljivanjem albuma „Demoni“.

U najnovijoj otkrivenoj pjesmi „Crtež“ oslikava se još jedna suradnja, ovoga puta s mladom glazbenicom Ninom Todorović čiji singlovi broje milijune YouTube pregleda. „Crtež“ je dostupan na glazbenim platformama.

„Pjesma ’Crtež’ nastala je iz gubitaka i samospoznaje. Kao takva, napisana je odjednom u cijelosti kakvu je danas možete čuti i ostavljena u folderu da bude zaboravljena. U početku nisam bio siguran želim li objaviti takvu pjesmu i pokazivati te rubne dijelove samog sebe, ali s vremenom sam ju brusio i dorađivao sve do trenutka u kojem sam bio siguran da je završena i da bez kompromisa mogu stati iza nje. Ovaj singl nosi motive i priču koju sam oduvijek pokušavao zaboraviti, ali sam bar na neki svoj način ipak u vječnosti želio sačuvati fragmente tih perioda“, otkriva Yungkulovski o svom novom singlu te posebno ističe kako mu suradnja s Ninom puno znači:

„Na refrenu možete čuti moju prijateljicu Ninu Todorović koja je svojim vokalom savršeno dočarala kompletnu ideju i osjećaj pjesme. Puno mi je pomogla da ovaj singl dobije svoj finalni oblik, hvala joj što je vjerovala u ideju i tekst! Ovo je ujedno i prva službena suradnja s nekom izvođačicom, ali sada kada je led probijen, na albumu možete očekivati još jedan takav feature“.

S obzirom na to da u prvi plan uvijek stavlja svoju vještu i iskrenu liriku, Yungkulovski je i ovog puta pisao tekst, a za glazbu i produkciju bili su zaduženi Jakša Milić i Klinac.

„Želio bih zahvaliti i Universal Musicu na pomoći tijekom realizacije ovog projekta“, navodi dalje autor i glazbenik čiji album, koji će ujedno biti i prvo duže izdanje objavljeno pod lokalnim entitetom globalne izdavačke kuće Universal Music Group, donosi zbirku njegovih misli i osjećaja formiranih u pjesme od kojih svaka predstavlja po jednu od suludih dionica najsurovije etape njegova života.

Od samog početka glazbene karijere, Yungkulovski se autorskim radom izdvaja kako na svojim, tako i na projektima mnogih izvođača regionalne glazbene scene. Jasna vizija, moćna energija i izniman autorski rad je ono što ga izdvaja na regionalnoj glazbenoj sceni i što ga čini jednim od najznačajnijih trap glazbenika ovih prostora. Izlazak albuma „Demoni“, na kojem će se naći još nekoliko suradnji, očekuje se 13. svibnja, a prednarudžbe su moguće ovdje.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni