Vije-sti

Who See zbog bolesti otkazali nastup na Dritu, ONI uskočili umjesto njih

Who See zbog bolesti otkazali nastup na Dritu, ONI uskočili umjesto njih

Crnogorski hip hop duo Who See zbog bolesti članova benda jutros je otkazao nastup na festivalu Drito iz Tvornice. Noyz i Dedduh danas se zbog visoke temperature nisu niti ukrcali na avion za Zagreb.

Umjesto njih večeras će u Tvornici kulture nastupiti zagrebačka grupa ONI. ONi je rap grupa koju čine MC-i Jantar, Kali i Scriptor, DJ Noki Nole, te producent KolAK47. Nakon nekoliko godina zajedničkog djelovanja, 2011. godine oformljuju grupu i započinju rad na albumu. Prvijenac “Lajtmotiv” izlazi 2015. godine, a najavljen je putem tri live sessiona, objavljenih na youtube kanalu grupe: Ludbreg session, Laginjina session i Gorice session. ONi svoj zvuk baziraju na utjecajima klasičnog hip-hopa od devedesetih naovamo, a u pjesmama dominiraju semplovi muzike iz filmova i ostalih tajnih izvora koje KolAK47 pomno selektira i na MPC-u, uz naglašene bubnjeve, vješto uklapa u prepoznatljivu cjelinu. MCji u vokalnom smislu ostaju dosljedni onome što su radili i na svojim prethodnim projektima.

 

Promjena u večerašnjem line upu povlači i određene promjene u satnici. Vrata se i dalje otvaraju u 20:00, a u 20:40 počinju Implied Complex. ONI će svoje gostovanje tempirati u 21:20, a Sajsi MC se na scenu penje u 22:00. U 22:40 Dječaci preuzimaju pozornicu i sviraju Dramu, u 23:20 nastupaju Bolesna Braća, a u 00:15 Kandžija i Gole žene nakon kojih slijedi after u Malom pogonu kojeg režira DJ Babilonska.

U ponudi je ostalo posljednjih 50 ulaznica za petak, dok je subota rasprodana. Cijena im iznosi 65 kn u pretprodaji i kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, na prodajnim mjestima i webu Entria te, ako ih ostane, na Blagajni Tvornice od 20:00.

Organizator festivala je yem.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni