Vije-sti

Vinko Ćemeraš - od nepoznatog mladića do hvaljenog albuma prvijenca

photo: Vinko Ćemeraš, credit: Marko Horvat

Vinko Ćemeraš - od nepoznatog mladića do hvaljenog albuma prvijenca

Prije samo godinu dana ovaj mladi glazbenik tek je kovao planove i sanjao o uspješnoj glazbenoj karijeri. Tada još nije mogao ni pretpostaviti kako će izgledati 2020., niti gdje će on sam biti u narednom periodu. Svijet je unazad dvanaest mjeseci skoro pa stao, a Vinko Ćemeraš bilježi jednu od najuspješnijih godina svog života.

Baš kao i svi, u tom periodu je imao pregršt izazova, odricanja, nadanja, strahova, no ipak, kada se sve zbroji i oduzme, ono što je do sada ostvario je zaista impresivno – što uključuje i objavu hvaljenog debitantskog albuma "Na putu".

Godinu 2020. započeo je pobjedom u popularnom showu The Voice Hrvatska, zahvaljujući kojem je pod mentorstvom Davora Gopca krenuo graditi teren na domaćoj glazbenoj sceni. Mnogobrojni komplimenti oduševljenih slušatelja stižu sa svih krajeva svijeta - snimke njegovih nastupa uživo koje broje milijunske preglede nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Publika je to osjetila, a Vinku je ta činjenica dala dodatan vjetar u leđa. Upravo zahvaljujući glasovima publike, Vinko Ćemeraš natjecao se i za prestižnu titulu hita godine za nagradu CesaricaOsvojio je kipić za ožujak 2020., za svoju izvedbu pjesme "Pelin i med". "Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj", tada je iskreno rekao Vinko o emotivnoj baladi, kojoj je dao poseban naglasak i pretvorio je još jednom u nezaboravni hit.

Marljivi Vinko nije gubio vrijeme te je u proteklih nekoliko mjeseci objavio ukupno četiri singla. Pjesme "Pelin i med", "Samo da ti si tu", "Nauči me" i "Dobro je" redom su se izmjenjivale na listi najslušanijih pjesama u domaćem eteru i većina je dosegnula HR Top 40 listu, kao i na svim digitalnim servisima.

Kruna napornog i marljivog rada definitivno je album prvijenac "Na putu", objavljen u listopadu prošle godine u izdanju Universal Music Hrvatska, koji je osim u CD obliku te digitalno predstavljen i na vinilu. Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, a našao se i među uredničkim preporukama Apple Music glazbene platforme, što je Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli učinilo prvim domaćim izvođačima kojima je to pošlo za rukom!

 

 

Jako je poseban osjećaj kada pričam o prvom albumu, cijeli proces stvaranja i snimanja koje nije bilo baš standardno daje mu još neku posebnost. Otkad sam ušao u svijet glazbe skupljam izdanja na vinilu, pa još uvijek ne mogu vjerovati da sada u kolekciji imam i svoj album, nema ljepšeg osjećaja moram priznati. Zaista sam ponosan na album "Na putu" i zahvalan svim ljudima koji su sudjelovali i radili na njemu sa veseljem, pa i većim od mene i učinili da već nakon godinu dana uveliko pričam o svom prvom albumu - istaknuo je glazbenik.

Kraj prošle i početak ove godine obilježile su nominacije za prestižne nagrade, a on ih ima čak dvije. Za nagradu Zlatni Studio Vinko se natječe u kategoriji "Najbolje novo lice" na glazbenoj sceni, a za Večernjakovu ružu nominiran je u kategoriji "Novo lice godine"

Nevjerojatan mladić čija iskrena emocija vrlo lako dopire do slušatelja, impresivan talent s jedinstvenom bojom glasa koja definira prepoznatljivost, postigao je zavidan uspjeh kakvom već dulje vrijeme na ovim prostorima nismo svjedočili. Lakoća izvedbe uz vokalni perfekcionizam, obavijen jednostavnošću, toplinom i pristupačnošću uistinu je rijetkost, a time i veliko bogatstvo koje svakodnevicu čini ljepšom.

Kroz proteklu godinu, Vinko Ćemeraš i njegov bend Talvi Tuuli u nekoliko prilika su se uspjeli i uživo predstaviti publici, a svoju punu live-snagu jedva čekaju pokazati na domaćim pozornicama čim situacija za to bude povoljna. Dotad, uživajte u pjesmama kojima je ovaj mladi glazbenik napravio pravu malu revoluciju na domaćoj sceni - u najboljem mogućem smislu

Album "Na putu" dostupan je u fizičkom izdanju (CD & vinil) te putem svih digitalnih glazbenih platformi: vinkocemeras.lnk.to/naputu

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni