Vije-sti

Valentino Bošković i TBF objavili singl

Valentino Bošković i TBF objavili singl "Adio, Trafikonte"

Valentino Bošković i TBF u svojoj prvoj suradnji odaju počast tajanstvenom Trafikontu, ključnoj figuri bračko-svemirske povijesti.

Njegovo ime spominje se još na ostacima rimskih spomenika na Braču, kasnije i u arhivu zvjezdarnice u pustinji Blaca, a iz njegove se Trafike, prije točno 150 godina, razvila i prva čitaonica na otoku, "Hrvatski skup". Posebno su zanimljiva svjedočanstva o Trafikontovom sudjelovanju u oslobođenju Brača u rujnu 1944., kao i podatak da je upravo on na otok donio prvu LP ploču.

Sve to inspiriralo je Valentinota Boškovića i TBF-ovce da slušateljima predstave Trafikonta i njegovu Trafiku čije su novine, stripovi, žvake i sličice Bračanimadonijeli ljepotu, istinu, ljubav i slobodu.

"Adio, Trafikonte!" autorska je suradnja Valentinota Boškovića i TBF-a, a u izvedbi su im se priključili i brojni prijatelji iz studija Bozon. Pjesmu su, kažu, posvetili svim Trafikantima svijeta!

Posebnu kompilaciju povodom pet godina nepostojanja benda „Vodič kroz galaksiju za redikule“ možete kupiti u zagrebačkom Rockmarku, splitskom Rollin Gallery-u te na webshopu .

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni