Vije-sti

Uz novi videospot, prilika fanovima da nastupe uz Silente na koncertu u Domu sportova

Uz novi videospot, prilika fanovima da nastupe uz Silente na koncertu u Domu sportova

Grupa Silente pokreće akciju u kojoj će njihovi fanovi dobiti priliku nastupiti zajedno s popularnim Dubrovčanima na najvećem koncertu njihove karijere – u Domu sportova 20. veljače. Usporedno s početkom akcije bend je u eter pustio sjajan videospot za singl "Rekla si".

TI & SILENTE (NA POZORNICI DOMA SPORTOVA)
Nije neka tajna da fanovi Silentea redovito s bendom u glas otpjevaju cijeli koncert. Za poseban datum u njihovoj povijesti grupa je pripremila akciju u kojoj će to "grupno pjevanje" dići stepenicu više.
U akciji "Ti & Silente" najbolji će dobiti priliku pjevati sa Silenteom na koncertu u zagrebačkom Domu sportova 20. veljače.
Princip prijave je jako jednostavan:

  • Potrebno je snimiti video na kojem se pjeva bilo koja pjesma grupe Silente  (nevažno da li jedna ili više njih, cijela ili samo refren, važno je pokazati pjevačko umijeće)
  • Video treba uploadati na bilo koji servis poput YouTubea ili Vimea.
  • Link s videom te svoje podatke (ime i prezime, mobitel) poslati na mail pjevaj@silente.hr

Rok za prijavu je utorak, 2. veljače do 23:59.
Sve prijave će pregledati strogi žiri te na koncu odabrati one najbolje i najupečatljivije koji će se s bendom popeti na pozornicu Doma sportova i otpjevati jednu pjesmu.

"Rekla si (da nikad nisi voljela ovako)" je novi spot benda snimljen pod redateljsko-producentom palicom Antonete Alamat Kusijanović i Barbare Vekarić. Spot je vizualizacija noćne more djevojke uplašene da će joj vezanje za određenog muškarca uzeti slobodu. Priča je temeljena na premisi pjesme o Njoj koja kaže da nikada nije voljela ovako, a sukobljava se sa savjesti i duhovima prošlosti svih muškaraca kojima je nekad to rekla.

Da podsjetimo – pjesma "Rekla si (da nikad nisi voljela ovako)" objavljena je kao peti singl na aktualnom albumu "Neće rijeka zrakom teći". Ujedno, grupa Silente je s tom pjesmom nastupila prošlog petka na Zagrebačkom festivalu i osvojila najveći broj glasova fanova u glasanju putem aplikacije festivala. Da grupa ima jaku fan bazu potvrđuje još i činjenica da dvije godine uzastopce nominirani za "Večernjakovu ružu"  (ove godine u kategoriji "Glazbenik godine").

Osim velikog zagrebačkog koncerta Silente će slijedećih mjesec i pol dana odsvirati čak osam koncerata. Zadarski Maraschino Bar vidjet će ih 6. veljače. Vikend nakon Zadra ih čekaju tri povezane svirke: 12. Slavonski brod, 13. Delnice te na Valentinovo premijerni nastup u beogradskom Mixer Houseu. Dan prije Doma sportova Silente će predvoditi Čehaj Fest u Nedelišću, a već su poznata i dva datuma u ožujku – 5.3. su u pazinskom Max Magnusu, a 11.3. u riječkom Pogonu kulture.

Ulaznice za koncert u Dom sportova
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn, a na dan koncerta cijena je 85 kn.
Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr 

Organizator koncerta je LAA.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni