Vije-sti

Uskoro osmo izdanje Impulse Festivala

Uskoro osmo izdanje Impulse Festivala

Osmo izdanje Impulse Festivala koncepcijski se nastavlja na uspješnicu prethodnih izdanja i traje od 6 do 12.10.

Drugim riječima, boutiqe festival kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, sajam, tribine, radionice) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala. Njeno promišljanje kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na glazbenu i klupsku kulturu. 

U duhu toga je i slogan: "Music is everywhere", koji na jednostavan način komunicira i zaokružuje programsku shemu festivala. Kao i do sad program će i povezati nekolicinu klupskih prostora na različitim gradskim lokacijama.

Tako će riječka, ali i šira publika moći uživati u aktualnim albumima gostiju različitog glazbenog usmjerenja, od popa do hardcore/punka, nastaviti će se s uhodanom shemom koja uključuje sajam ploča ili pak glazbeni osvrt, porazgovarati ćemo o problemima u glazbenoj industriji s renomiranim gostima na još jednoj tribini, a tu je i nezaobilazna filmska poslastica u Art-kini. Publika će se još aktivnije moći uključiti kroz radionicu, a u Godini Čitanja po prvi puta imamo i književni segment na festivalu, čitamo glazbu. 

Na ukupno sedam lokacija u sedam dana glazba dolazi u svim smjerovima i oblicima.

Naravno, svi programi će se održati po aktualnim preporukama i mjerama od strane HZJJZ-a.

  Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni