Vije-sti

Univerzitas, Chris Ian, Domagoj Šimek i Luka Belani na terasi Beertije

Univerzitas, Chris Ian, Domagoj Šimek i Luka Belani na terasi Beertije

Nakon odličnih nastupa Entrancea i NLV prošloga tjedna, Summer yem nastavlja s programom. Na terasi The Beertije u centru grada nastupit će Univerzitas 8. srpnja, Chris Ian 9. srpnja, Domagoj Šimek 15. srpnja i Luka Belani 16. srpnja. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a svirke su od 21 do 23h, osim Univerzitasa koji počinje u 20h.

Univerzitas – 8. Srpnja
Ovaj neobičan zagrebački bend postoji tek par godina i nedavno je izdao prvi EP u vlastitoj produkciji. Bend čine dvije cure na sintisajzerima, bas, bubanj i glumac kao frontmen. Karakterizira ih poseban kako glazbeni tako i scenski nastup, stoga ovog petka ne propustite klasični disco-punk show u kojem je sve moguće. Koncert će početi  nešto ranije nego ostali #summeryem gigovi kako bi svi stigli na Mac Demarca u Močvaru. Idealan warm up za gig koji smo svi čekali.

Chris Ian – 9. Srpnja
Kristian Štrbac, umjetničkim imenom Chris Ian, živi glazbu punim plućima. Jedan je od osnivača i vokal alternativnih rock skupina Killed A Fox i Malady Lane, koje iza sebe imaju mnoštvo nastupa i dva albuma ("Fluorescence" i "Spring of Sloth & Haze"). Ljude s kojima je oformio spomenute bendove, Chris je upoznao preko, kako sam kaže, najboljeg posla na svijetu. Naime, Chris već desetak godina zarađuje za život svirajući slučajnim prolaznicima na Cvjetnom trgu i okolici, a njegov se repertoar prostire od Led Zeppelina, The Doorsa, Depeche Modea preko Nirvane, Alice in Chains, Soundgardena i Jeff Buckleya pa do Incubusa i mnogih drugih te naravno i vlastitih solo stvari.

Domagoj Šimek – 15. Srpnja
Glas Domagoja Šimeka dobro poznajete. Koncerti i koncerti grupa She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence naučili su vas na snagu kojom se njegov vokal probija preko slojeva buke i energiju tih bendova. Sada je vrijeme da njegov vokal doživite u nešto drugačijem izdanju. Naoružan samo akustičnom gitarom, Domagoj Šimek će vam odsvirati ogoljenije verzije pjesama njegovih bendova. Novi aranžmani otkrit će vam utjecaje koje su do sad skrivali žestoki instrumentali, a iznenadit će vas i pokoja obrada. U svakom slučaju, Domagoj Šimek će vam se u ovoj večeri predstaviti u posve novom svjetlu, nimalo lošijem od onog u kojem ste ga navikli slušati.

Luka Belani . 16. Srpnja
Kantautor iz Križevaca sa zagrebačkom adresom dosad je objavio dva albuma, "B-Side Of My Mind" te "Changin' Chapters", a već je prvim privukao pažnju kritike i publike. "B-Side Of My Mind" kritičari su svrstali među najbolje debi albume godine. Drugi album ostvario je još veći uspjeh kod publike i na radijskim postajama, a Luka je te godine nastupao i na glavnoj pozornici INmusic festivala. Broj Lukinih koncerata dosad je prešao 400, a osim nastupa u Hrvatskoj to uključuje nastupe u Londonu, Amsterdamu, Beču, turneju po jugozapadu Engleske, te šest turneja po Njemačkoj od kojih posljednja, ove jeseni, broji 16 dana u komadu, zaključno s Berlinom. 2013. je godine samostalno objavio EP "What The Ghosts Want Us To Do" te trenutno dovršava treći album. Osim starih, Luka će na koncertu predstaviti i dio novih pjesama koje će objaviti na trećem albumu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni