Vije-sti

U Šibeniku održana Kulturaljka 2018.

U Šibeniku održana Kulturaljka 2018.

Šibenik je u Hangaru pokazao zašto je među najvažnijim koncertnim pozornicama Hrvatske

Nema do šibenske publike, komentiralo se sinoć po back stageu i po cijelom Hangaru bivše vojarne Bribirski knezovi gdje je u vrhunskoj atmosferi održana još jedna Kulturaljka, smotra rock and rolla koju Udruga PARK organizira osmu godinu za redom.

Čast da otvore ovogodišnju feštu pripala je šibenskom bendu Rhea koji je vrlo profesionalno i opušteno zagrijao Hangar na radnu temperaturu za veličanstveni Kries o čijoj će noćašnjoj promociji zadnjeg albuma 'Selo na okuke' posjetitelji Hangara još dugo pričati.

Zrelijoj publici koja ih prati još iz vremena Legena njihova kvaliteta zasigurno nije bila iznenađenje, ali mlađe je zato bend ostavio bez daha. 'Kries je neočekivano oduševljenje, a Jinxi su bili očekivano genijalni', komentirali su fanovi iz prvog reda koji su povremeno padali u trans od etno bubnjarskih ritmova, zvukova gajdi i drugih za rock smotre nesvakidašnjih instrumenata.

Nakon hrvatskih kraljeva world musica na binu su se popeli Jinxi kojima je nastup na Kulturaljci bio i službeni 'warm up' za zagrebački koncert u Domu sportova koji početkom svibnja sviraju u povodu 20 godina od objave njihovog albuma 'Second Hand'.

'Volimo biti u Šibeniku, volimo svirati u ovom gradu i jako nam je drago što se baš ovdje zagrijavamo za veliki show u Zagrebu' komentirali su članovi benda. S njima je bila i Nora Krstulović, redateljica zagrebačkog nastupa koja je u Hangaru pratila svaki njihov korak na bini i kao školarka zapisivala u bilježnicu bilješke osmišljavajući velebni stage na kojem će Jinxi nastupiti u Zagrebu.

Kandžija i Gole žene pružili su očekivano energičan nastup i šteta što publika nakon Jinxa i Legena nije u onolikom broju poslušala i te goste ovogodišnje Kulturaljke koju je na afteru u san ušuškao DJ dvojac Škalja i Sokol.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni