Vije-sti

U pretprodaji ulaznice za Valhalla festival 2020

U pretprodaji ulaznice za Valhalla festival 2020

U pretprodaji su festivalske ulaznice za Valhalla festival koji će se održati 15. i 16. svibnja u zagrebačkom klubu Močvara, a zasad najavljeni bendovi su Bombarder, Flesh, Essence, Void Inn, Quasarborn, Old Night, Chain The Sun i Forever Dream.

Flesh (heavy metal, Zagreb)

Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje, sve to sinonim je za ovaj heavy metal trio iz Hrvatske koji će vas natjerati da poludite! Od 2004. godine zagrebački Flesh brani metalnu vjeru. Nastupali su na kultnom festivalu Metaldays, imali su priliku nastupiti kao support bend power metalcima Powerwolf, a nisu zaobišli ni Dark O Metal Fest u Rijeci. Vrhunac će doživjeti ovoga ljeta nastupom na Headbanger's Holiday festivalu u Puli gdje će dijeliti pozornicu s bendovima Alestorm, Borknagar, Septic Flesh, Venom Inc., Moonspell, Fleshgod Apocalypse... Novinari o njima pišu da su dokaz da heavy metal i dalje živi na našim prostorima, a kako to izgleda uživo pogledajte i poslušajte na Valhalla festivalu!

 

Forever Dream (heavy/power metal, Zagreb)

Forever Dream četveročlani je metal bend osnovan 2019. godine u Zagrebu. Njihov autorski rad inspiriran je nesretnim ljubavima, osobnim borbama i dalekim snovima. Svoje glazbene uratke premijerno su predstavili u legendarnom zagrebačkom Purgatoyju krajem 2019. godine. Njihov prvi, još neobjavljeni album, sastoji se od devet pjesama. Spoj melodičnosti i žestine svidjet će se svima koji vole NWOBHM, od Helloweena do novijeg power metala. Forever Dream mladi je bend koji je dobio priliku predstaviti se na ovogodišnjem izdanju Valhalla festivala, svakako ih podržite!

 

Old Night (doom metal, Rijeka)

Bend je osnovan 2015. godine, a glavni osnivač Luka Petrović jedan je od glavnih kompozitora legendarnog metal benda Ashes You Leave. Ideja benda bila je stvarati inovativnu i originalnu glazbu, potpuno neopterećenu tuđim očekivanjima, ali s utjecajima ostavštine sastava Ashes You Leave. Kroz svoja dva studijska albuma i tekstovima osobne tematike, ovaj bend s tri gitare, basom, dva prateća i lead vokalom dokazao je da ima jedinstveni stil u današnjem svijetu glazbe. Bend nastavlja svoj put u istraživanju najmračnijih uglova ljudskog uma, a sada dolazi na Valhalla festival predstaviti svoj jedinstveni sound!

 

Quasarborn (technical thrash metal, Srbija)

Raspadom benda Space Eater, godine 2016. osnovan je bend Quasarborn. Žanrovski je dijelom ukorijenjen u thrash metal zvuku, ali isto tako prošaran utjecajima drugih metal i rock podžanrova. Godine 2018. objavili su album prvijenac „The Odyssey to Room 101”, dok je početkom 2020. objavljen aktualan album „A Pill Hard to Swallow” u kojem se ogleda žanrovska raznolikost benda. Mogu se pohvaliti mnogobrojnim koncertima i DIY filozofiji prema kojoj članovi benda pokrivaju većinu djelatnosti neophodnih za rad. Od mnogobrojnih nastupa izdvajaju se nastupi po Srbiji s bendom Remedy, Exit festival, europska turneja u okviru koje su nastupali u Njemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Nizozemskoj, a sada ih premijerno u Hrvatsku dovodi Valhalla festival!

 

Essence (progressive/hardcore/thrash metal, Split)

 

Ovaj peteročlani bend iz Splita, oformljen davne 1998. godine, baziran je na autorskom radu koji kroz posljednja četiri albuma dokazuje kako se ipak isplati tražiti svoj zvuk, za razliku od toliko prisutnog kopiranja i recikliranja tuđe muzike. Pjesme koje kroz mnogobrojne promjene ambijenta, nebrojene „čudne” riffove, urlike  i kompleksne bubnjarske dionice  stvaraju u najmanju ruku doživljaj ugodne šizofrenije nisu nikog ostavile ravnodušnim pa neće ni vas! Mješavina je to stilova koji su u neku ruku nespojivi, a kad bi ih se trebalo definirati, možda bi se moglo kazati da se radi o spoju progresivnog metala i hardcorea koji oni sami iz zabave zovu „math`n`roll”. Dođite i poslušajte kako domaći bend može zvučati „strano i svjetski” jer inovacija je uvijek bolja od imitacije!

 

Void Inn (alternative/heavy metal, Srbija)

 

Void Inn je alternativni heavy metal bend formiran 2010. godine u Los Angelesu. Osnovali su ga članovi Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara), koji su u to vrijeme završavali studij na prestižnom Musicians Instituteu u Hoolywoodu. Ubrzo su se istaknuli i probili na rock i metal sceni Los Angelesa gostujući u kultnim klubovima na Sunset Stripu kao što su Whiskey a Go go, Rainbow, Key club i Viper Room. Krajem 2011. godine bend se seli u Beograd gdje nastavlja da radi i nastupa u Srbiji i regiji. Godine 2016. objavili su EP I Can Hope, a 2019. godine imali su veliku čast nastupati zajedno s legendarnim David Ellefsonom (Megadeth). Trenutno, za 2020. pripremaju novi album. Bend je prepoznatljiv po žestokim riffovima, neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim dionicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona i širokog spektra boja. Zvuk benda bi se mogao okarakterizirati kao Alice in Chains sa ženskim Danzigom na vokalu. Premijerno gostovanje u Hrvatskoj će biti upravo na Valhalla festivalu!

 

Bombarder (speed/thrash metal, Srbija)

 

Legendarni ex-yu metal bend Bombarder vraća se na Valhalla festival 2020.! Bombarder je osnovan daleke 1986. godine u Sarajevu i jedan je od prvih bendova koji su njegovali takav zvuk na ovim prostorima. Prvi album „Speed Kill” izlazi 1989. godine na kazeti, a ubrzo, 1991. i drugi „Bez milosti”, na ploči. Do danas, održali su se hitovi „Speed Metal Maniac”, „Horde”, „Bombarder”, „Princeza”, „Metalni bog” i mnogi drugi. Kada je izbio rat pjevač Nešo se je preselio u Beograd i okupio novu postavu benda s kojom za vrijeme „mračnih devedesetih” snima albume „Crni dani” i „Ko sam ja”. Povratak koncertnih aktivnosti obilježio je album „Ledena krv”, dok je nakon izlaska albuma „Ima li života prije smrti?”, na kojem su gostovali razni bivši članovi, kao i ljudi s metal scene, bend zadobio nove generacije fanova. Godine 2015. izlazi „Okot iz pakla”, a u 2019. izašao je i singl „Kočijaš bogalj” iza kojeg stoji aktualna postava benda: Nešo (vokal), Luka (gitara, od 2015.), Predo (bas, od 1997.) i Mikac (bubnjevi, od 1997.).

 

Chain The Sun (progressive/heavy metal, Zagreb)

 

Ovaj bend postoji od 2004. godine, kada su u toj prvoj postavi djelovali pod imenom Soul Remedy te su bili čest gost programa Krematorij u Močvari, Metal u Ksetu, ali i široj zagrebačkoj okolici. Danas u nešto izmijenjenom sastavu sviraju isključivo autorski materijal. Radi se o zanimljivom miksu ukusa koji se transponira u heavy metal s elementima proga i bluesa, uz česta višeglasja i žestoke headbang momente. U novije vrijeme svirali su u gotovo svim većim klubovima u Zagrebu – BBF-u, Vintage Industrial Baru, Spunku i Hard Placeu, a naredni mjesec izbacuju singl. Posebno se vesele rastegnuti vratove na Valhalla festivalu 2020.!

 

Valhalla festival održat će se 15. i 16. svibnja 2020. godine u zagrebačkom klubu Močvara.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni