Vije-sti

U KSET stiže instrumentalna atrakcija Truth ≠ Tribe koja predstavlja novi album

U KSET stiže instrumentalna atrakcija Truth ≠ Tribe koja predstavlja novi album

U KSET u petak 13. prosinca stiže instrumentalna atrakcija - zagrebački Truth ≠ Tribe / Правда ≠ Племя

Truth ≠ Tribe (Правда ≠ Племя) projekt je četvero veoma poznatih članova Mimika orkestra: svima poznatog Maka Murtića (saksofon, sopila, klarinet, flauta), predvodnika grupe Antenat Nenada Kovačića (perkusije), virtuoza na šest žica Luke Čapete (gitara) te kasnije pridruženog Jurice Rukljića (tuba), koji je odlučio da je spoj puhačkog instrumenta i elektroničkih efekata zvuk kojim želi definirati ovaj projekt.

Autorski materijal je nastao veoma brzo, a obuhvaćen je u albumu prvijencu pod imenom “DISTANCES” čiju promociju slušamo u KSET-u. Potaknuti tematikom slavenskog porijekla i brojnih migracija kroz povijest, album spaja elemente jazz harmonije na puhačkim instrumentima, etno ritmove na bubnju i drugim perkusijama te suvremeni psihodelični rock izričaj na gitari. Proizvod svega toga je putovanje kroz vrijeme i prostor, a slušatelju je ostavljeno da sam odluči u kojem trenutku se želi nalaziti na kojoj lokaciji.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna je moguće kupiti u KSET-u i u Dirty Old Empireu, a na dan koncerta će koštati 40 kuna.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni