Vije-sti

U Engleskoj od sljedećeg mjeseca ponovno koncerti na zatvorenom

U Engleskoj od sljedećeg mjeseca ponovno koncerti na zatvorenom

Glazba će ponovno ispuniti engleske koncertne dvorane.

Nakon što su se nedavno pojavile crne prognoze koje predviđaju da se veliki glazbeni događaji neće održati do 2022. godine, iz Engleske stižu dobre vijesti.

Od 1. kolovoza u toj će državi biti ponovno dozvoljeno održavanje koncerata na zatvorenom, kao dio četvrte od ukupno pet faza popuštanja mjera. Naravno, svaki će organizator trebati ispuniti određene preporuke što se tiče kapaciteta, socijalnog distanciranja unutar dvorane, online kupovine ulaznica, češće dezinfekcije prostora i posebnih rasporeda nastupa. 

Kulturni sektor Velike Britanije jedan je od najpoznatijih u svijetu i sretan sam što smo napravili iskorak s otvaranjem kulturnih ustanova i sa socijalnim distanciranjem. Od ovog kolovoza kazališta, koncertne dvorane te slična mjesta moći će ponovno ugostiti publiku diljem cijele države. - izjavio je tamošnji ministar kulture Oliver Dowden. 

Ova vijest dolazi nakon najave otvaranja prve koncertne dvorane posebno dizajnirane za održavanje socijalne distance u kojoj će prvi sljedećeg mjeseca nastupiti The Libertines i Two Door Cinema Club. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni