Vije-sti

Trobecove krušne peći u splitskoj Kocki promoviraju novi live album

Trobecove krušne peći u splitskoj Kocki promoviraju novi live album "ETHER"

U petak, 31.3. u klubu Kocka nastupa jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih alter-rock bendova, Trobecove krušne peći.

“Trobeci su i nelogični i radikalni i nevini i grubi, a isto očekuju i od vas. Uzimajući neuobičajene opsesije i tenzije iz stvarnosti, oni ih još više izobličavaju i čine od njih izazivački važne opaske.” - Zapisano je u časopisu Polet prilikom jedne od prvih kritika ovog dugovječnog benda, davne 1983. godine.

Trobecove krušne peći već desetljećima predstavljaju jedan od najvećih kultova ovdašnje alter-rock scene. Novim albumom 'Ether', snimljenim upravo prilikom njihovog posljednjeg nastupa u Kocki 30.01.2015., o kojem se u Splitu još priča, nastalog uz pomoć snimke Marka Perčića Sule i mixa i masteringa Hrvoja Pelicarića, dokazali su da i nakon svih tih godina na sceni  još uvijek spadaju među najoriginalnije i najuzbudljivije bendove koje smo ikada imali. Splitsku promociju ovog vrhunskog albuma imati će a gdje drugdje nego u Kocki, uz izložbu grafika kojima je i sam album opremljen, autora svestranog Ivana Vinskog, ujedno i gitarista benda. 

Trobecove krušne peći - hrvatski avangardni postpunk bend iz Zagreba nazvan je po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji. Glazbena kritika ih svrstava u alternativni rock, post-punk/art rock, noise i no wave. Članovi benda su vokalist Darko Begić - Bega, basist Mario Barišin - Bara, bubnjar Gordan Dorvak, gitarist Ivan Vinski i saksofonist Damir Prica Kafka - Capri.

Pretprodaja ulaznica po cijeni od 35 kn u Chilton baru, Jadranska 1, café baru Basket, Domovinskog rata 42 i na šanku kluba Kocka, na dan koncerta 50 kn na ulazu u klub.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni