Vije-sti

Triggerfinger se vraća u Tvornicu Kulture

Triggerfinger se vraća u Tvornicu Kulture

“Potpisinici” jednog od najboljih koncerata u Hrvatskoj prošle godine, belgijski trio Triggerfinger, vraćaju se Tvornici kulture u četvrtak 2. srpnja, ali u njezin Veliki pogon.

Možda pomalo neočekivano i nenametljivo bend se došuljao do Malog pogona 20. studenog prošle godine gdje moćno i impresivno udario svoj glazbeni pečat ostavivši bez daha rasprodan klub.

Nakon ovakvog nastupa, zvuka, kvalitetne svirke i pjevanja, cijena od 50 kuna za kartu se čini presmiješna, s obzirom koliko koštaju mnogi razvikaniji, a ni po čemu bolji bendovi. Triggerfinger su demonstrirali rijetko viđenu mladenačku rock and roll energiju (a s obzirom na godine ne spadaju baš u mladež), iskreno uživanje i sreću u onome što rade, entuzijazam koji je publika itekako osjetila i nagradila energijom kojom je stvoreno prijateljsko jedinstvo benda i publike – upravo ono što je i bit rock and rolla. Svi koji misle da su za rock and roll dovoljne gitare, distorzije, bubnjevi i vrištanje varaju se, a to mogu spoznati ako odu na koncert Triggerfingera. – napisao je za Sound Report naš novinar Jakša Stecca o njihovom prošlom nastupu.

Ovaj put basist Paul Van Bruystegem, bubnjar Mario Goossens te pjevač i gitarist, karizmtični Ruben Block zamjenit će Mali pogon Velikim čime će dobiti više prostora da se razmašu i još upečatljivije odsviraju repertoar sa sva četiri studijska izdanja. Prošli nastup bio je, dakako, posvećen svježe objavljenom By Absence of the Sun, ali bend nije propustio prošetati niti kroz prošla tri albuma s kojih su odsvirali najveće hitove “My Baby’s Got A Gun”, “Let It Ride”, “Cherry”, “Halfway Town”, “Is It”, “On My Knees” i “Camaro”. Nije izostala niti obrada “I Follow Rivers”, ali ovi bučni rockeri u finim odijelima prije svega su pokazali da u rukama imaju puno aduta za velike pozornice.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 60 kn, dok će na dan koncerta iznositi 80 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni