Vije-sti

Tko ima Rock&Off pjesmu godine?

Tko ima Rock&Off pjesmu godine?

Jedna od prestižnih kategorija Rock&Off nagrade je ona za pjesmu godine. Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković u 2020. su objavili pjesme koje su najviše impresionirale glazbene novinare, no jedna od njih će ipak ponijeti titulu najbolje. Uoči završne dodjele u zagrebačkoj Tvornici, 4. veljače, pjesme će najbolje predstaviti oni sami...

Boris Štok – Uvijek dio mene
Pjesma „Uvijek dio mene“ odiše s puno ritma, možda je malo drugačija od one klasične pop forme, ali je svakako dio moje prepoznatljive estetike i vokala. Glazbu sam napisao zajedno s Darkom Terlevićem, tekst je moj, dok je za miks zaslužan Matej Zec. Išli smo tragom produkcije Kate Bush i Moloko, autora koji su puno utjecali na moj opus i zvuk.

Goran Bare & Majke – Rođen za suze
Rođen za suze
Ja ne znam za smijeh,
Rođen za suze
Moj jedini grijeh.

Je Veux – Lovable
Drago mi je da sam na album uspjela staviti dosta plesnih stvari, pa tako i „Lovable“ na koju sama rado plešem, a osobito ju volim slušati u vožnji. Iskreno, dok sam je pisala zamišljala sam jednu od onih umjetnih inteligencija lutka - robota koje stoje u kutu nečije sobe daleke 2520. godine i odjednom se diže i krene pjevati baš „Lovable“. Paradoksalno ponavljajući „Make me lovable, lovable...“ kao što to često činimo i sami zaboravljajući da nas nitko ne može učiniti lovable. Ljubav se obično rodi usprkos svim onim nesavršenostima u nama ili baš zbog njih.

Rundek & Ekipa – Mila
Ova se Rokova pjesma dugo zvala Baj-baj, bum-bum. To joj je ime dobro stajalo dok joj nisam dodao emotivnu vokalizu na kraju. Postoje i verzije s baterijom bubnjeva, ali mi se nekako nakupila averzija prema uobičajenim bas-baterija kombinacijama. Nakon prvih par taktova znam da sam na dosadnom i istraženom terenu. Elektronska udaraljka koja vodi ritam i svira je Miro, snimljena je mono i bila je delikatan posao u miksu, ali to je bio taj tejk. Dosta sam još poslije radio na aranžmanu, dosnimio gitare, činele...

Valentino Bošković – Blojska Rapsodija:
Blojska Rapsodija“ kronika je trijumfa i raspada opservatorija u bračkoj pustinji Blaca. To je jedna uzbudljiva priča, puna intriga, seksa i astrofizike. Spot za pismu premijerno ćemo predstavit upravo na dodjeli Rock&Offa, a tu ćete po prvi put imat priliku i vidit kako izgleda legendarni Koneri Šon!

 

Podsjećamo i na glasovanje za Iskonovu nagradu publike – svoj glas jednom dnevno može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu do 31. siječnja (još dva dana) i to na Iskonovim stranicama.

Više o trećem izdanju Rock&Off nagrade saznajte službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 4. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni