Vije-sti

Tko će 2016. biti uveden u Rock and Roll Hall of Fame

Tko će 2016. biti uveden u Rock and Roll Hall of Fame

Jučer su objavljena imena glazbenika koji će na proljeće, na svečanoj ceremoniji, biti uvedeni u Rock And Roll Hall Of Fame. To su: Cheap Trick, Chicago, Deep Purple, N.W.A. i Steve Miller.

31. godišnja ceremonija uvođenja novih imena u Rock and Roll Hall of Fame održat će se 8. travnja 2016. u Barkleys Centru u Brooklynu. Novi popis imena rezultat je glasanja više od 800 članova fundacije Rock and Roll Hall of Fame, te online glasova obožavatelja.

Prva ceremonija uvođenja u Rock and Roll Hall of Fame održana je 1987. godine, a imena čije fotografije otad krase taj muzej su Elvis Presley, James Brown, Little Richard, Fats Domino, Ray Charles, Chuck Berry, Sam Cooke, Everly Brothers, Buddy Holly i Jerry Lee Lewis. Robert Johnson, Jimmie Rodgers i Jimmy Yancey uvedeni su kao rani glazbeni uzori, John Hammond dobio je nagradu za životno djelo, a osim glazbenika uvedeni su poznati radijski DJ Alan Freed, te producent i osnivač diskografske kuće Sun Records – Sam Phillips.

Dosad je u Rock and Roll Hall of Fame uvedeno 312 imena i 749 osoba. Više od jednom uvedena su imena kao što su John Lennon (i ostali članovi Beatlesa), Paul Simon, Jimmy Page, Neil Young, Lou Reed, dok je rekordna 3 puta uveden Eric Clapton i to kao solo izvođač, kao član grupe Cream i kao dio The Yardbirdsa. 

Ana Hotko
Ana Hotko

Fear is a liar