Vije-sti

THE SIIDS najavljuju još jedan intrigantan video uradak

THE SIIDS najavljuju još jedan intrigantan video uradak

Nezaobilazan dio šarma glazbenog dvojca THE SIIDS upravo je pomno osmišljeni vizualni identitet koji upotpunjuje atmosferu pjesama

Iako su multiinstrumentalisti Stanislav Grdaković i Darko Terlević kao kreativni autorski tandem na glazbenoj sceni relativno kratko, već sam nastanak njihovog electro dua THE SIIDS, kao i uspjesi koji su se nanizali kroz prošlu godinu, privukli su veliki interes glazbenih stručnjaka i publike.

Uz pjesme na engleskom jeziku i zvuk koji mnoge podsjeća na kombinaciju Editorsa, The Killsa i Depeche Modea, THE SIIDS je bend čiji umjetnički izričaj vrijedi pratiti u svakoj etapi njihovog stvaranja. Kuda ih je kreativnost odvela ove godine otkrit ćemo uskoro u njihovom novom singlu i pratećem video spotu.

Za razliku od prethodno objavljenih spotova koncipiranih kao audio-vizualna trilogija THE SIIDS će, ovoga puta u suradnji sa Stellom Mešić aka Parts Of The Sun, predstaviti vizualno drugačiju priču. Mali uvid u njihovo novo poglavlje THE SIIDS otkrivaju ovim kratkim video isječkom.

 

 

Video koji upotpunjuje njihov novi singl “Feeling”, THE SIIDS su snimili u suradnji s vizualnom umjetnicom Stellom Mešić iz Rijeke koja ga je režirala, montirala te scenski i kostimografski osmislila.

Kao što se moglo vidjeti i u prvim uradcima s kojima su se predstavili javnosti, vizualni identitet THE SIIDS-a sastavni je dio njihovog šarma pa su tako novi singl i prateći video produkcijski i dalje u stilu svjetskih indie uspješnica. Estetska simbioza između benda i umjetnice vidljiva je od prvog kadra što je u konačnici rezultiralo još jednim sjajnim spotom koji vjerno prenosi senzibilitet njihove nove pjesme.

Spot koji će uskoro doživjeti svoju premijeru je sniman na lokaciji napuštenog hotela na Učki te u Stephany Stefan studiju u Rijeci, a uz članove benda u spotu se misteriozno pojavljuje i predivan model Golda Pamić.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni