Vije-sti

The Siids brane titulu elektro izvođača godine Rock&Off nagrade

The Siids brane titulu elektro izvođača godine Rock&Off nagrade

Prošlogodišnje pobjednike u kategoriji Electro&Off izvođača godine, riječke The Siids, ove godine u istoj kategoriji Rock&Off nagrade izazivaju zagrebački bendovi ABOP i pocket palma. Tko je od njih najviše oduševio glazbene novinare i poznavatelje scene, saznat ćemo na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture, 4. veljače.

Live techno bend, ABOP, utaborio se na granici digitalnog i analognog osvojivši istovremeno simpatije glazbene kritike i klupske publike. Njihova 2020. započela je trijumfom u zagrebačkom klubu Boogaloo, portali su taj koncert nazvali „prijelomnom točkom“ u karijeri benda, a onda je pandemija odgodila njihove ambiciozne planove. Partyji će još neko vrijeme pričekati, ali afteri su ionako bolji, zar ne?

Synth pop duo pocket palma uspješno su se otarasili etikete „Denis & Denis za 21. stoljeće“ te samouvjereno nastavljaju po svom. Duo čine Anja Papa i Luka Vidović, autori pjesama koje opisuju kao nostalgijom za „SMS porukama, prženim CD-ima i road tripovima”. Mokre snove svakog pripadnika generacije Z dodatno su raspalili objavom albuma na kaseti, ali ne dajte da vas ovo „Z“ zavara...

Dvojac nastao iz benda Morso, riječki The Siids, ove godine brane titulu najboljeg u kategoriji Electro&Off. Njihov album „Brutalist“ proslavio je svoj prvi rođendan, a dečki su vrijeme do ovogodišnjeg Rock&Offa kratili live stream nastupima i suradnjom s legendarnim sugrađanima, Parafima. Kreative u zaljevu ne manjka, s nestrpljenjem čekamo s čime će nas opet počastiti Siidsi.

Podsjećamo i na glasovanje za Iskonovu nagradu publike – svoj glas jednom dnevno može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 15. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama.

Više o trećem izdanju Rock&Off nagrade saznajte službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 4. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni