Vije-sti

The Radiance – sve zapaženiji glazbeni projekt mlade Zagrepčanke s kineskom adresom

The Radiance – sve zapaženiji glazbeni projekt mlade Zagrepčanke s kineskom adresom

Ovaj glazbeni projekt iza kojeg stoje Miranda i njeni suradnici do sad je objavio EP "Soft Machine" na kojem se nalazi pet pjesama među kojima je posebno zapažen naslovni singl te "Paper Airplane" i "BAM", singl koji je emitiran na radijskim postajama u SAD-u, Kanadi, Aziji te Europi.

U svojim tekstovima pisanim na engleskom jeziku Miranda priča o iskustvu slobode i čežnju za slobodnim životom u granicama koje dozvoljava kontrolom opsjednuto društvo. Njena glazba spoj je klasičnog rocka, post grungea, elektronike, bluesa i psihodeličnog rocka, a utjecaje crpi od izvođača kao što su Janis Joplin, Portishead, Alabama Shakes, Led Zeppelin i drugi.

The Radiance je nedavno objavio i novi materijal pod nazivom "The Fragile Strength" koji se sastoji od singlova "Flying Kites" i "Dried Up".

"Pjesme koje The Fragile Strenght donosi govore priču o ljudskim emocijama i krhkoj stvarnosti za koju se grčevito pokušavamo uhvatiti. Istovremeno, konstantno ispitujemo svoje granice oslanjajući se na neku unutrašnju, gotovo animalnu intuiciju. To je mjesto u nama na kojem nadilazimo ljudsko iskustvo i gdje snaga dolazi upravo od te krhkosti, 

The Radiance je bend koji je Miranda Vukasović oformila 2015. godine, a svoj specifični zvuk u nastupima uživo nadograđuje atraktivnim vizualnim projekcijama i artističkim performansom.  Svoj materijal "Soft machine" The Radiance je snimio u Forbidden City studiju u Pekingu tijekom 2016. Iste godine bend je pozvan da svoju glazbu izvodi na jednoj od najimpresivnijih pekinških lokacija, 600 godina starom budističkom hramu. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni