Vije-sti

The Kooks stižu na INmusic festival

The Kooks stižu na INmusic festival

Rock zvijezde novog milenija, britanski The Kooks svoj prvi nastup u Hrvatskoj izvest će na INmusic festivalu 2016!

Grupa The Kooks nastala je 2004. godine kada su, sudjelujući u glazbenom projektu, polaznici Brightonovog Instituta za modernu glazbu, Luke Pritchard i Max Rafferty upoznali ostale članove te počeli stvarati vlastitu glazbu. te počeli zajedno svirati Od samih početaka povezivala ih je radi zajedničkae ljubavi prema glazbi Rolling Stonesa, Boba Dylana, grupe The Police i Davida Bowiea – upravo pjesma "Kooks" s kultnog albuma "Hunky Dory", poslužila je kao idealno ime za novoosnovani bend.

Kao veliki fanovi, za ime benda odabrali su poznatu Bowijevu pjesmu s albuma "Hunky Dory". Karijera im je eksplodirala gotovo u istom trenutku kada su počeli svirati – počevši s nastupima u klubovima u Brightonu, iznimno brzo "zapeli su za uho" mnogim glazbenim menadžerima, te su odmah nakon nakon izdavanja svog prvogi EP-a potpisali i ugovor s velikom diskografskom kućom. U isto vrijeme kada je izašlo debitantsko izdanje The Kooksa, na britanskoj glazbenoj sceni pojavio se još jedan hvaljeni debitantski album -– "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" grupe Arctic Monkeys. Zahvaljujući njihovom svježem zvuku ta dva benda, The Kooks i Arctic Monkeys, predstavljaju rađanje nove ere britanskih gitarističkih bendova.
Veliki početni uspjeh na samom početku karijere grupu The Kooks lansirao je u vrhove top ljestvica, a novim albumima nastavili su graditi svoju uzlaznu karijeru i razvijati svoj zvuk. Nakon prvog albuma "Inside In/Inside Out" koji je dosegao visoko drugo mjesto na "UK Albums Chart" britanskoj ljestvici, drugi album "Konk" zasjeo je na prvo mjesto. Sljedeća dva albuma, "Junk Of The Heart" i "Listen", rezultirali su novim hitovima. Njihove pjesme fanovi i mediji opisuju kao nevjerojatno zaraznima, a iako oni sami za sebe kažu da su zapravo pop bend, jasno je kako su na njihov "novomilenijski" gitaristički zvuk utjecaj imali mnogi glazbeni žanrovi – od britpopa preko rocka i post punka do elemenata funka i hip hopa koji se mogu čuti u najnovijem, remix albumu, "Hello, What's Your Name?" iz prosinca 2015. godine. Album "Listen", za kojega ujedno kažu i da je album njihovih života, Luke Pritchard opisao je riječima "To je svijet koji izgleda i zvuči predivno". The Kooks će predivno zvučati i na pozornici INmusic festivala te su još jedan odličan bend s kojim će započeti ljeto 2016. godine!

Jedanaesti INmusic festival, uz prvi hrvatski nastup grupe The Kooks, uveličat će Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i još mnogi drugi.
INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.
Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni