Vije-sti

The Gentleman snimio videospot za pjesmu „Balcony“  koja govori o neshvatljivom samouništenju jedne ljubavi

The Gentleman snimio videospot za pjesmu „Balcony“ koja govori o neshvatljivom samouništenju jedne ljubavi

Pjesma "Balcony" prvi put je objavljena 2018. godine na albumu „The Gentleman“. Autorica teskta je Mrs. Dulovsky, a za glazbu i aranžman zaslužan je The Gentleman. Pjesma je snimljena i producirana u studiju Konrada Mulvaja koji je radio i mastering, a dionice na violini odsvirala je Ivana Čuljak.

„Pjesma Balcony govori o nerazumljivoj i snažnoj želji za samouništenjem ljubavi, za destrukcijom koja poput vatre guta motive jedne bliskosti, darove privrženosti, čitavog svijeta koji je izrastao iz odnosa dvoje ljudi. Srce te slike pokazuje nam se poput Nerona koji s balkona promatra uništenje jedne snažne i tankoćutne civilizacije, samozadovoljnim i prestravljenim pogledom u kojem nestaju zgrade, putevi, glazba, knjige, umjetnost. Slika je tim potresnija što smo za tu civilizaciju i za tu ljubav bili spremni žrtvovati sve, ali požar neshvatljive ljudske prirode ipak je prevladao.“ - Mrs.Dulovsky

 Videospot za pjesmu „Balcony“ sniman je tijekom jednog duljeg vremenskog perioda, kako bi se i u stvarnom vremenu mogla dočarati fizička promjena osobe tijekom razdoblja u kojem se mijenja odnos između dvije osobe i nestaje ono što je na početku bilo neraskidivo. Kroz prolaznost vremena, dolazi i do prolaznosti i samouništenja ljubavi, kako kaže i sama autorica teksta - Mrs. Dulovsky.

„Ljudi se mijenjaju, mijenjaju se i osjećaji. Kroz ovu pjesmu, a posebno kroz videospot, pokušali smo dočarati upravo tu kompletnu promjenu u nama, koja se konstantno događa i nezaustavljiva je. Sve se mijenja oko nas, ali se mijenjamo i mi. Sve to o čemu govori „Balcony“ može se preslikati i na zadnjih godinu dana mog života.  Kao da je napisana sad, a ne prije par godina...moj se život u međuvremenu skroz poistovjetio sa samom pričom ove pjesme. “, kaže The Gentleman.

Videospot je snimao i režirao Damir Chytil csc, poznati kanadski filmski snimatelj, inače rođeni Varaždinac, koji je kao umjetnički fotograf i snimatelj svoju karijeru gradio u National Geographicu, BBC-u, History Channel-u, Discovery Channel-u, te snimajući mnoge dokumentarne filmove, TV serije, videospotove i dr.

Kao glazbenik i multiinstrumentalist, Marko Lucijan Hraščanec veoma je svestran i puno surađuje i sa drugim glazbenicima, tako da je publici poznat i po svom angažmanu u bendovima U pol 9 kod Sabe, Moskau, u Mimika orkestru Maka Murtića, a vrlo često surađuje i sa Ivanom Grobenskim. Piše i glazbu za kazalište i radio drame.

The Gentleman trenutno snima novi album koji planira izdati početkom sljedeće godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni