Vije-sti

The Frajle i Vanna - nova suradnja na domaćoj sceni

The Frajle i Vanna - nova suradnja na domaćoj sceni

U godini kada slave 10 godina postojanja četiri djevojke, Marija, Nevena, Jelena i Nataša, koje čine The Frajle, pripremaju mnoga iznenađenja svojim pratiteljima i publici. U planu je novi album, mnoštvo koncerta, ali i zanimljive suradnje.

Prva takva suradnja donosi novi službeni singl The Frajli, pjesmu „Ako je vrijedilo išta“. U obradi pjesme pridružila im se i sama 'vlasnica' navedenoga hita - Vanna.
Suradnja kojom Frajle najavljuju novi album obrada, spojila je pet iznimnih vokala, ali i pet iznimnih energija. Glazbeno ispreplitanje Frajli i Vanne započelo je ranije, pjesmom „Ne idi“, koju je Vanna napisala za album Frajli „Ljubav na dar“. Glazbeno prijateljstvo zaokruženo je u ovoj godini pjesmom „Ako je vrijedilo išta“, koja više od 18 godina ne silazi iz etera regionalnih radio postaja i jednako je omiljena danas, kao i prvoga dana kada je puštena u eter.

„Ako je vrijedilo išta“ je bila obavezni dio repertoara u prvim nastupima Frajli, koje su istaknule koliko im je drago da se snimanje spota odvijalo u knjižnici, uz redateljsku palicu Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića.

Na snimanju spota nam je bilo izuzetno zanimljivo i htjele bi se zahvaliti dobrim ljudima Knjižnica Grada Zagreba - Vladimir Nazor i Kajfešov brijeg. Mislimo da je ovo najbolji prostor u kojem smo do sada snimale, jer nema izgubljenog vremena. U pauzama dok čekamo da se set postavi imamo na raspolaganju najveća djela svjetske i domaće književnosti pa ako već ne stignemo pročitati cijelu knjigu, uspijemo prelistati mnoge.- u duhovitom tonu komentirale su Frajle.

Frajle ne skrivaju svoje dugogodišnje oduševljenje Vannom, jednom od najboljih hrvatskih vokalistica i pjevačicom koja je ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni: „Čast nam je imati suradnju s Vannom na novom albumu obrada. Vannu, a i konkretno baš ovu pjesmu, volimo godinama i presretne smo na ovoj prilici da snimamo i pjevamo s njom. Ponosno vam predstavljamo Ako je vrijedilo išta i jedva čekamo čuti reakcije!“

Novi album Frajli izlazi u svibnju, a do tada, uživajte uz novi spot i pjesmu.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni