Vije-sti

The Dublin Legends u rujnu stižu u Rijeku

The Dublin Legends u rujnu stižu u Rijeku

[caption id="attachment_3062" align="aligncenter" width="547"]The Dublin Legends The Dublin Legends[/caption]

Legende irskog folka Sean Cannon, Eamonn Campbell, Gerry O’Connor & Paula Watchorn, okupljeni pod imenom The Dublin Legends nastavljaju putovanje najpoznatijeg glazbenog izvoza Irske, The Dubliners! Rijeka je domaćin na njihovoj turneji, u srijedu, 10. rujna, a mjesto radnje je HNK Ivana pl. Zajca.

The Dubliners slave 50. godišnjicu postojanja koja je obilježila nagrada za životno djelo BBC Radio 2 iz emisije "Folk Awards" te rasprodana turneja diljem UK. Međutim sve je to nažalost zasjenila iznenadna smrt njihova osnivača ''Banjo'' Barneya McKaKenna. Poslije dugog razmišljanja nakon 48 godina turneja, John Sheahan zaključio je da je to za njega kraj putovanjima, a njegovim izlaskom iz benda Dublinersi se službeno gase, međutim istodobno se rađa The Dublin Legends. Sean & Eamon bili su 30-ak godina članovi svjetski poznatih The Dublinersa, a na zadnjoj turneji pridružuje im se i Gerry O’Connor, koji je svojedobno bio član poznatog irskog folk rock benda Four Man & A Dog. U svojoj bogatoj karijeri Gerry je svirao sa svima s te scene, od Sharon Shannon do Shanea McGowena te je također surađivao s gitarskom legendom blues rocka Joeom Bonamassom na zajedničkim turnejama. Paul Watchorn, posljednji iz postojećeg sastava, jedan je od 5 najboljih irskih svirača banja te je godinama svirao na turnejama s Warifield's Sons of Erinim. The Dublin Legends nastavljaju put koji su u Dublinu ucrtali još davne 1962. Ronnie Drew, Luke Kelly, Cirian Bourke, Barney McKenna i John Sheahan ili ''The Lads'', kako su ih od milja zvali, raduju se ponovnom druženju sa starim prijateljima i štovateljima diljem svijeta i nastavljaju nas veseliti svirajući poznate klasike i balade poput ''Whiskey In The Jar'', ''Dirty Old Town'', ''The Wild Rover'', ''Seven Drunken Nights'', ''The Rare Auld Times'', ''Finnegan’s Wake'', ''Molly Malone'', ''The Monto'', ''Hand Me Down Me Bible'', ''The Irish Rover'', ''Black Velvet Bana'' i mnoge druge.


Prodaja ulaznica kreće u srijedu, 30.07. putem on-line sustava ulaznice.hr te na ovlaštenim prodajnim mjestima (sustav ulaznice.hr).

Cijene ulaznica

pretprodaja (od 30.07. do 10.08.):

parter 90,00kn

lože (Mezanin, prvi i drugi kat, od broja 2-5 s obje strane ) 80,00kn

lože (Mezanin, prvi i drugi kat, centralno od broja 6-6) 110,00kn

balkon 80,00kn

od 11.08. do dana koncerta:

parter 110,00kn

lože (Mezanin, prvi i drugi kat, od broja 2-5 s obje strane) 100,00kn

lože (Mezanin, prvi i drugi kat,centralno od broja 6-6 ) 130,00kn

balkon 100,00kn

cijena na dan koncerta:

parter 140,00kn

lože (Mezanin, prvi i drugi kat, od broja 2-5 s obje strane) 130,00kn

lože (Mezanin, prvi i drugi kat,centralno od broja 6-6) 160,00kn

balkon 130,00kn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni