Vije-sti

Tamara Obrovac otvara Ljetnu pozornicu Bundek

Tamara Obrovac otvara Ljetnu pozornicu Bundek

Vjerna publika programa "Ljetna pozornica Bundek" svake godine uz jezero uživa u predivnim glazbenim večerima pod zvjezdanim nebom. Ove godine program će početi u četvrtak 7. srpnja kada će publika moći uživati uz zvuke aktualnog albuma Tamara Obrovac Transhistria ensemblea – "Canto Amoroso" i trajat će sve do 13. srpnja.

Budući da Tamara planira veliki obljetnički koncert krajem godine u Zagrebu, ovo je idealna prilika za sve one koji, 7. srpnja u 21 sat, dođu na Bundek, da besplatno dožive album u njegovoj cijelosti i ljepoti.

"Canto Amoroso" trenutno promoviraju na koncertima diljem regije, a oduševio je i kinesku delegaciju. Sjajne kritike stižu ne samo iz Hrvatske nego iz cijelog svijeta. Album je snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj "domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata – istriotskom, istromletačkom i istrorumunjskom. Upravo je na istrorumunjskom napisana i pjesma "Se me ra morta privari" koja je ujedno prvi službeni singl s albuma.

Osim Tamare ove će godine na Ljetnoj pozornici Bundek nastupiti i Kvartet Maskara, Cubismo, mariachi Los Caballeros i mnogi drugi, a program se održava u sklopu manifestacije ZgKUL koja okuplja najbolje ljetne kulturne programe u gradu i zbog koje je ovog ljeta doista kul biti u Zagrebu!

Osim na Bundeku, Tamaru možete vidjeti i poslušati uskoro i na sljedećim lokacijama:
08.07. Tamara Obrovac Transhistria ensemble, Siscia open Jazz& Blues festival ( Sisak, HR)
09.07.2016. Tamara Obrovac Transhistria quartet, festival Keltka, Cerkno (SLO)
14.07. Tamara Obrovac / Matija Dedić quartet, Šibenik Off Blues and Jazz Festival (HR)
23.07. Tamara Obrovac Transhistria ensemble, Ethnoambient Salona, Solin (HR)
15.08. Tamara Obrovac/Karen Asatrian IstrArmenia quartet, Matulji Etno Jazz Festival (HR)

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni