Vije-sti

TAM TAM Music Festival zaključio line-up

TAM TAM Music Festival zaključio line-up

Preko 20 izvođača i bogati dodatni program najavljeni za ovogodišnji TAM TAM Music Festival koji se odvija od 24. srpnja do 01. kolovoza u Sućurju na otoku Hvaru.

TAM TAM Music festival omiljen je među zaljubljenicima u nezavisnu glazbu iz regije, a koji imaju priliku čuti različite glazbene žanrove - od surf i post rocka do noisea i upoznati alternativnu glazbu ovih prostora.

Ove godine, na devetom izdanju festivala, će nastupati Repetitor, M.O.R.T., Žen, La Junge, Stonebride, Seine, Klinika Denisa Kataneca, Igralom, 7AM, Gazorpazorp, KoiKoi, Balans, Doringo, Marinada, Bitipatibi, The Gentleman, Mi Vida, Ippio Payo, Eleven, Martin Ladika i Bacchus-Khan.
Iako su se sve karte koje uključuju smještaj u festivalskom kampu rasprodale, zbog ograničene količine ljudi koje organizatori mogu smjestiti, organizatori napominju kako su i dalje u prodaji jednodnevne te dvodnevne ulaznice putem Entria.

Htjeli bismo naglasiti da posjetitelji i dalje mogu kupiti ulaznicu za glavni dio festivala, koji se odvija tijekom vikenda 30. i 31.7., S tim kartama imaju pristup i ostalim događanjima u kampu te u samom mjestu tijekom cijelog tjedna. Tjedni dio programa je ionako oduvijek bio besplatan za sve mještane i slučajne posjetitelje. Ove godine, kako bismo uopće mogli održati festival morali smo ograničiti broj šatora u kampu, ali to ne znači posjetitelji neće moći doći na koncerte i sudjelovati u radionicama ako imaju smještaj u vlastitom aranžmanu. Naravno, druge opcije spavanja jesu puno skuplje i žao nam je da je tako, ali tu smo gdje smo ovo ljeto i nadamo se boljoj situaciji sljedeće.” naglasio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala. 

TAM TAM je tradicionalno podijeljen na dva dijela. Glavni dio festivala će se odvijati od 30.7 do 31.7. na nogometnom igralištu “Emil Slavić - Lenko”, ali kroz 9 dana festivala posjetitelje očekuje dodatni glazbeni program u kampu, uz razne radionice, kao i program za djecu. 

Bogati dodatni program i važnost ekologije
Ove godine popratni program obogatit će radionice slobodnog ronjenja, sitotiska, tradicijskog pjevanja, tattoo kutak umjetnice Petre Stevanović, 7 dana joga programa Tam Yoga Flow, kao i performans Slam poezije Vida Jeraja, a bit će tu i predstavljanje knjige Andree Popov, izložba priča starijih Sućurana Davida Starra te šetnja s arheologom Nikšom Vujnovićem kroz koju možete naučiti kako se Sućuraj razvijao od antike do Tam Tama. 
Ekologija je oduvijek bila dio promišljanja organizatora TAM TAM Music Festivala. Tako se već godinama prije svakog festivala skupljaju staklene teglice koje se koriste umjesto jednokratnih plastičnih čaša, a volonterima se priprema lokalna veganska hrana. Ovaj stav će i ove godine biti približen posjetiteljima putem raznog sadržaja te će se festival promovirati kao zero waste festival.

Unatrag nekoliko godina TAM TAM kamp se preselio s igrališta u gustu borovu šumicu na samoj obali kristalno čistog mora, kraj gradske plaže Česminice. Na novoj lokaciji je pripremljena i sva potrebna infrastruktura, poput dostupnosti struje, vode, tuševa, toaleta i hlada. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica koja je sagrađena 2019. godine osigurava uživanje i pokrivene osnovne potrebe svakog posjetitelja festivala.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni