Vije-sti

Tadej – novo ime na domaćoj glazbenoj sceni uskoro će se predstaviti na Zagrebačkom festivalu

Tadej – novo ime na domaćoj glazbenoj sceni uskoro će se predstaviti na Zagrebačkom festivalu

Ovih dana radijskim se eterom širi karizmatični glas izvođača slovenskog podrijetla koji će debitirati na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Ovih dana radijskim se eterom širi karizmatični glas izvođača slovenskog podrijetla koji će debitirati na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Tadej, mladić iza kojeg stoji 15 godina glazbenog iskustva, već nekoliko godina živi i radi u Hrvatskoj, a svoj veliki san o glazbenom uspjehu ostvaruje upravo u suradnji s domaćim autorima i glazbenicima.

Pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni, glazbenik Tadej nadareni je mladić iz slovenskog grada Portoroža, čiji su glas već mnogi čuli ovih dana u radijskom eteru. Zaljubljen u pjesmu i more, odabrao je posvetiti se upravo tim ljubavima, stoga ga je put poveo u Hrvatsku, točnije u Istru gdje već 4 godine živi, radi, i – svira.

Inspiriran glazbom Olivera Dragojevića, Tonyja Cetinskog, Toše Proeskog, Petra Graše, Massima i drugih značajnih hrvatskih glazbenika, Tadej svoju ljubav prema glazbi njeguje već 15 godina, a upravo njihov utjecaj vidljiv je i u njegovu stvaralaštvu. Kao iz bajke, kako sam Tadej kaže, krenula je tako njegova priča koja predstavlja pravo ispunjenje sna.

Godine marljivog rada i truda, Tadej je „upakirao“ u nekoliko snimaka s kojima je odlučio okušati svoju šansu. Marljivim istraživanjem i slanjem, njegov se glazbeni uradak pronašao i u uhu poznatih domaćih autora – Sonje i Mire Buljana. Uslijedilo je veliko iznenađenje za talentiranog mladića koji je godinama strpljivo čekao svoju šansu. Korak po korak, i zanimljivi tekst i glazba pjesme Želim ti sreću spojili su se s njegovim upečatljivim vokalom te je nastao uradak koji su glazbeni stručnjaci iz Uredništva Zagrebačkog festivala odabrali za svoje 67. izdanje.

Iskreno, nisam očekivao da bih s pjesmom išao na festival, ali upravo to je bio Mirin prijedlog. Kada se javio s tom idejom, siguran da pjesma ima potencijala, odlučio sam da ću objeručke prihvatiti ovu priliku, jer njegovoj prosudbi vjerujem. Rekao bih da je suradnja s njim krenula kao iz bajke, i trenutno sam poprilično uzbuđen. U svojoj 32. godini, nakon toliko godina truda i rada iza sebe, ispunio sam svoj san - otkrio je skromni Tadej, ne krijući svoje uzbuđenje.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni