Vije-sti

Svemirko najavio zagrebačku koncertnu promociju hvaljenog albuma

Svemirko najavio zagrebačku koncertnu promociju hvaljenog albuma "Skalamerija"

Grupa Svemirko koncertno će promovirati svoj treći studijski album „Skalamerija“ u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 23. listopada.

Treći Svemirkov studijski album, "Skalamerija", završni je dio "-ija" trilogije. Drugačiji, vještiji i progresivniji od prethodnika "Tunguzija" i "Vanilija" dostojan je završetak diskografskih akcija pokrenutih još 2017. koje su od grupe učinile jednog od najvažnijih novih izvođača na nivou čitave regije.

Skalamerija, sklepana gomila predmeta koja bi trebala imati neku svrhu, upravo je savršen naziv za Svemirkov treći album. Devet pjesama nastajale su tijekom 2020. godine, snimane i producirane u zagrebačkom muzičkom studiju Minus1, u vlasništvu etikete više manje zauvijek. Kao zbirka pjesama, "Skalamerija" je sastavljena od raznih muzičkih elemenata, žanrova i filozofija, a protkana je dobro već poznatom umjetnošću estetski vrijednog izražavanja u stihu, onakvog kakvim se samo Svemirko zna izražavati. Naposlijetku, sigurno je jedino to da je baš ovaj album najbolje autorsko djelo Marka Vukovića, glavnog i kreativnog uma benda. Prvi singl bila je pjesma „Dok ja spavam“ čiji videospot je zajedničko djelo Vide Žagar, Tee Sorko i samog benda.

Album „Skalamerija“ i ostala izdanja Svemirka mogu se kupiti i slušati na Bandcamp profilu benda, kao i na svim vodećim streaming servisima.

 

 

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70kn i mogu se kupiti online preko CoreEvents sustava. Fizička pretprodaja će uskoro krenuti u Drito baru, Dirty Old Shopu i Rockmarku. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 90kn.

Na ulazu je potrebno pokazati Digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju Covid-19 u zadnjih 6 mjeseci. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni