Vije-sti

Svemir predstavio novi singl s nadolazećeg albuma

Svemir predstavio novi singl s nadolazećeg albuma

Bliži se već godinu dana otkada je zagrebački Svemir izbacio prvi singl koji najavljuje njihov treći album. Album je sada skoro dovršen i bend je počeo stavljati jednu po jednu pjesmu s njega na svoj Youtube kanal, kako bi dao fanovima priliku da čuju i ocijene novi zvuk benda i daju svoje dojmove o pojedinim pjesmama prije nego što album izađe na Bandcampu kao cjelina.

I dok je na tjubu osvanulo tek pola pjesama s albuma i bend je još razmišljao o tome koju pjesmu u budućnosti istaknuti kao singl, naslovna tema albuma "Male laži" nametnula se sama, proširivši se među slušateljima i pojavljujući se na top listama i mikxtapeovima diljem interneta ali i u eteru pojedinih radio stanica, kojima nije smetala niti činjenica da nema boljeg izvora reprodukcije od empetrice na Youtubeu.

"Bili bismo ludi da još dvojimo oko toga koja je onda pjesma naš sljedeći singl", kažu u bendu i stavljaju pjesmu za download i na svoj Soundcloud profil, proglašavajući je i službeno svojim sljedećim singlom.

Album "Male laži" izlazi u svibnju, a dok ga čekate - možete pratiti Facebook stranicu Svemira na kojoj bend nastavlja predstavljati i ostale pjesme, otkrivajući o svakoj od njih i ponešto intimnih detalja, poput priča o tome kako su, gdje ili zašto nastale, po čemu im je koja pjesma posebna ili koja su to zaista mjesta, ljudi ili događaji koji se u njima spominju.

Priliku da bend čujete uživo, ako ste u Zagrebu, možete iskoristiti u utorak, 26. travnja u Klub.-u, kada otvaraju prije fantastičnih Amy LaVere i Willa Sextona. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni