Vije-sti

Sve je spremno za 69. Zagrebački festival!

Sve je spremno za 69. Zagrebački festival!

Sve je spremno za 69. izdanje Zagrebačkog festivala, koje će se održati večeras u City Plazi Zagreb s početkom u 21 sat! Izravni dvosatni prijenos na Drugom programu HTV-a i na Hrvatskom radiju vodit će Duško Ćurlić i Iva Šulentić, a dobra zabava je zagarantirana!

"Imamo kvalitetan omjer već itekako etabliranih i mladih imena. Autori za festival daju svoje najbolje pjesme i mislim da je to dobar push za nove singlove. Orkestar i ovoga puta vodi Ante Gelo, a dirigent nam je Alan Bjelinski. Dodijelit ćemo i nagradu HURIN-a, za koju žiriraju radijski urednici. Ove godine žiri koji dodjeljuje Grand Prix čine Josipa Lisac, Jasenko Houra, Miro Buljan, Tomislav Štengl i Ivona Čulo. Vidimo se večeras!", rekao je umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević.

Alen Đuras, Beta Sudar, Cambi, Detour, Hari Rončević, Igor Drvenkar, Ivana Marić, Leteći odred, Luka Nižetić, Mateo Pilat, Mladen Burnać, Nela, Nikolina Tomljanović & Sandro Bastijančić, Salto Guru, Silente, Tedi Spalato, The Splitters, Tia, Whiteheads i Zembo Latifa izvođači su čije ćemo izvedbe imati priliku pogledati na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Njihove pjesme već su uspješno zaplovile domaćim eterom, a prošloga tjedna u nacionalnoj top-listi najemitiranijih pjesama HR Top 40 se našlo čak 15 singlova sa Zagrebačkog festivala. 

Pobjednička pjesma prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala, „Ptice“ u izvedbi Matije Cveka, ove će godine dobiti priznanje i za najemitiraniju festivalsku pjesmu u 2021. Ovogodišnji dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu je skladatelj, libretist, pjevač, kazališni redatelj i tekstopisac Ivica Krajač!

CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni