Vije-sti

SuperUho poklanja ulaznice za koncert Flogging Molly

SuperUho poklanja ulaznice za koncert Flogging Molly

Budući da je kapacitet tvrđave Sv Mihovil znatno manji od kapaciteta samog festivala, na spomenuti koncert neće biti moguć ulazak samo uz predočenje festivalske ulaznice. No, svi oni koji su dosad kupili festivalske ulaznice svoju besplatnu ulaznicu za koncert Fogging Molly mogu preuzeti na mjestu na kojem je ista kupljena; sve što trebaju učiniti je donijeti festivalske ulaznice i predočiti ih. Te će ulaznice potom biti označene kako ih se ne bi višestruko koristilo. Oni koje su festivalske ulaznice naručili poštom trebaju podnijeti zahtjev za besplatnim ulaznicama za koncert Flogging Molly i to prodajnom mjestu gdje su naručili ulaznice, nakon čega će ih se evidentirati i svoje će ulaznice moći podići na samom ulazu na koncert.

Onima koji do kraja mjeseca kupe festivalsku ulaznicu također poklanjamo ulaznicu za koncert Flogging Molly.

Napominjemo da je količina tako dostupnih ulaznica ograničena pa ćemo ih moći oigurati samo za one najbrže kupce.

Ukoliko netko želi kupiti ulaznice za Flogging Molly, ovo su informacije o cijenama:

130kn (do 15.05.)
150kn (do 03.08.)
180kn (na ulazu)

Info – Flogging Molly :

Kontrastni spoj šibenske ljepotice, tvrđave Sv. Mihovil, i socijalno angažiranog, energičnog punka obogaćenog veselim elementima irske tradicionalne glazbe najavljuje poseban i najintimniji nastup Flogging Molly do sada u Hrvatskoj. Posebnost i moć benda leži u tematici njihove lirike posvećene običnom čovjeku – radničkoj klasi. Cilj im je putem glazbe prenijeti na publiku-radničku klasu snagu i pozitivnu energiju potrebnu za borbu protiv bahatog i drskog političkog elitnog establišmenta koji iz godine u godinu sve više zanemaruje stanovništvo, što je dovelo do globalnog siromaštva, ekonomske i moralne krize. Upravo gore opisana vrijednost benda, brojni energični nastupi uživo diljem svijeta te neposredan i zdrav odnos s publikom doprinijeli su velikoj popularnosti koja i dalje neprestano raste.

Flogging Molly su osnovani 1997. godine u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s klasičnim rock instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vodi ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma “Swagger” (2000.), koji je ispunio početna očekivanja i prodao se u više od 50.000 primjeraka.

Uslijedio je 2002. godine „Drunken Lullabies“, na kojem se izdvajaju singlovi “Rebels of the Sacred Heart” i “The Son Never Shines (on Closed Doors)”. Album „Float” postao je njihov najuspješniji album, na kojima su singlovi “Paddy’s Lament” i “You Won’t Make a Fool Out of Me”. 2011. izdali su studijski album “Speed of Darkness” posvećen radničkoj klasi koji je završio na broju 9 Billboardove glazbene ljestvice. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka.

Nakon što Flogging Molly rasplamsaju strasti uvodnim koncertom u SuperUho Festival koji će se održati od 4. do 6. kolovoza na šibenskom pristaništu TEF, neposredno uz more, a svega desetak minuta laganog hoda do stare šibenske gradske jezgre, nastupit će:  Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought, Vlasta Popić, Sun Kil Moon, VVhile, Nikky Louder i mnogi drugi izvođači čija će se imena postepeno objavljivati u sljedećih mjesec dana.

SuperUho Festival će ponovno organizirati uređen kamp u sklopu lokacije festivala, u čijem se neposrednom radijusu nalaze i glavna pozornica, uređena plaža te parkiralište velikog kapaciteta. Na svim ključnim lokacijama bit će dostupan besplatni wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji je i 2015. godine kao generalni sponzor odlučio podržati SuperUho. Veliki večernji Iskon lounge te glazbom naoružana Iskonova dnevna pozornica na plaži Banj će tako i ove godine biti sastavni dijelovi i omiljena okupljališta festivalskih gostiju u pauzama između nastupa izvođača.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni