Vije-sti

Straight Mickey And The Boyz promoviraju album u Tvornici

Straight Mickey And The Boyz promoviraju album u Tvornici

Rock’n’roll bend Straight Mickey And The Boyz predstavljaju album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 6. studenog.

Nakon što su u zadnji put  nastupili krajem ožujka u Vintage Industrial Baru u sklopu Dozvoljenog četvrtka, Straight Mickey And The Boyz vraćaju se u Zagreb, ovaj puta u Tvornicu kulture kako bi promovirali svoj albuim prvijenac.

Straight Mickey And The Boyz su dinamični trio sjajnih glazbenika iz Beograda, koji su utjecaje iz raznih stilova rocka uklopili u jedinstven i lako prepoznatljiv izraz. Grupa ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pjevača Mikija i bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško - Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Za kratko vrijeme su se etablirali kao jedan od najperspektivnijih novih bendova u regiji i zbog furioznih nastupa stekli status benda koji se mora vidjeti uživo. Stilove i žanrove poput hard rocka, garaž rocka, punk, hard cora, avant jazza i funka Straight Mickey And The Boyz su temeljito stopili u vruću smjesu koja ima miris po dobrom duhu Beograda koji nosi progresivne ideje i ludu energiju. 

Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose tu divlju energiju i pozitivne vibracije i pri tom donose dobru dozu improvizacije koja temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare. Na brojnim nastupima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i BiH su se predstavili kao bend koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njihova dinamika u kojoj svaki od članova dolazi do punog izražaja na svom instrumentu i pri tom ujedno i pjeva je nešto što rock'n'roll scena u regiji dosada nije imala stoga nije nimalo čudno da su ih domaći mediji prozvali novim zvijezdama regionalne glazbene scene. 

Ovog proljeća su Straight Mickey And The Boyz objavili istoimeni album prvijenac u digitalnom formatu, kojeg su snimili u Rijeci kod Mateja Zeca, gitarista benda Let3, a album uskoro izlazi i na vinilu. Album Straight Mickey and the Boyz je najavio spot za pjesmu "Crv”, za koju je video režirao sam Miki, inače režiser i autor mnogih spotova za novu beogradsku scenu. Prije koncerta u Tvornici će bend predstaviti snimku prvog koncerta u Sloveniji koji je nastao u travnju ove godine u Ljubljani. 

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni 30 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 40 kn.
Potražite ih na službenim prodajnim mjestima:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
u sustavima Entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni