Vije-sti

Soviet Soviet ponovno u Hrvatskoj

Soviet Soviet ponovno u Hrvatskoj

Talijanski post-punkeri Soviet Soviet ponovno će zasvirati pred hrvatskom publikom u sklopu svoje „Endless“ turneje.

Ovaj intrigantan trojac imali smo prilike čuti prije dvije godine u zagrebačkom Attacku gdje su publici pružili odličan nastup. Sada će ih hrvatski fanovi imati prilike slušati 5. travnja u riječkom klubu „Život“ ili 7. travnja u splitskom klubu „Kocka“.

Soviet Soviet su Alessandro Costantini (vokal, gitara), Andrea Giometti (glavni vokal/bas gitara) i Alessandro Ferri (bubanj), a kao trojka postoje od 2008. godine. Bend je inspiriran bendovima s kasnih 70-ih i iz ranih 80-tih te izlazi iz okvira post-punka igrajući se s podžanrovima poput art rocka i cold wavea. Iza sebe imaju četiri albuma među kojima je i posljednji „Endless“ iz 2016. i među slušateljima poznat „Fate“ iz 2013.

Široj javnosti bend je vjerojatno poznat iz fijaska koji su doživjeli na granici sa SAD-om kada je, radi niza odredbi vezanih uz imigrante, bendu bilo zabranjeno ući u državu. Da bi stvar bila još skandaloznija, članovi benda bili su uhićeni, smješteni u zatvor i potom udaljeni iz SAD-a unatoč ispravnoj papirologiji, te su zbog toga propustili svoj nastup na festivalu SXSW-u, ali i u poznatom KEXP studiju.  

Ulaznice za riječki koncert po pretprodajnoj cijeni od 25,00 kn dostupne su na idućim lokacijama: Nemo Pub, Klub Život i Dallas Music Shop Rijeka. Na upadu se cijena penje na 40,00 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni