Vije-sti

Solsticijski koncert: Elis Lovrić i ove godine u pulski park Monte Zaro donosi jedinstveni koncertni doživljaj

photo: Elis Lovrić, credit: Giordano Cellich

Solsticijski koncert: Elis Lovrić i ove godine u pulski park Monte Zaro donosi jedinstveni koncertni doživljaj

Istarska vila umjetnosti Elis Lovrić i ove godine u magično okruženje pulskog parka Monte Zaro donosi jedinstveni koncertni program “Štorija od muziki i kamika”.

U četvrtak, 22. lipnja, nagrađivana kantautorica i glumica čije su autorske pjesme ispjevane na istarskom dijalektu - labinskoj cakavici, svojim će stihovima, glazbom i iskrenom emocijom prirediti samostalni koncert na otvorenom, uz nekolicinu posebnih glazbenih gostiju.

Drugu godinu zaredom koncertni program "Štorija od muziki i kamika" povezuje glazbu s prostorom održavanja - kamenim stubištem uz fontanu na padini parka Monte Zaro te ukazuje na bogatu pulsku povijest i austrougarsku arhitekturu.

Ovime ovaj specifični lokalitet postaje unikatna scenografija kulturnog događaja, čija tendencija je da postane tradicionalni godišnji koncert na ljetni solsticij: “Ideja je da svake godine budu solsticijski koncerti i da se uz njih tematski povežu i drugi događaji, osim glazbenih. Jako mi je drago što se drugu godinu zaredom vraćamo na ovu unikatnu pozornicu, u ovako predivnom okruženju, u neposrednoj blizini pulske zvjezdarnice” ističe Elis Lovrić, ujedno i idejna začetnica i organizatorica ovog koncertnog programa sufinanciranog sredstvima Grada Pule.

Posebna gošća ovogodišnjeg koncerta bit će Leonarda Budija, mlada Puljanka iznimnih vokalnih sposobnosti, korisnica Udruge cerebralne paralize Istarske županije, a u samoj završnici koncerta, Elis Lovrić će se na pozornici pridružiti i 4a razred OŠ ''Šijana'' iz Pule. 

''Volim osjetiti entuzijazam kod ljudi, taj žar je nezamijenjiv! Tako me Leonarda osvojila svojom predanošću glazbi i želji da ostvari svoju životnu ambiciju: da nastupa i pjeva, i svoj talent dijeli s drugim ljudima. Nastavak školovanja na glazbenoj akademiji bi joj značio puno više nego polaznicima koji nemaju teškoća, osjećala bi se integriranija i jednako vrijedna te, kako mi je sama rekla, ostvarila bi pretpostavke da bude ravnopravan i koristan član društva bez obzira na svoj hendikep. Podržavam tu njenu životnu želju kao i želje 21 divnih četvrtaša osnovne škole ''Šijana'' u Puli, koji su me osvojili činjenicom da žele nastupati baš na dan kad im počinju školski praznici. Takvim željama se ne može odoljeti. Za to je zaslužna karizmatična razrednica Anica Valenta te roditelji djece i - jedva čekam ovo malo veselo društvo da uz mene i Leonardu otpjeva moj ''Kanat od mora'', ispričala je Elis o svojim glazbenim gostima.

Koncertni program “Štorija od muziki i kamika”, koji će se održati u četvrtak, 22. lipnja u pulskom parku Monte Zaro, započet će u 21:30, a ulaz je slobodan. Za Elis Lovrić ovaj nastup ujedno označava i početak koncertnih izvedbi tijekom ljetnih mjeseci te u narednim tjednima slijede i nastupi u Šibeniku na Tvrđavi sv. Mihovila, u pulskoj Areni, u Kninu na Ženskoj gitarijadi, u Dobrinju na ''Kantautori u kaštelima'' te pripreme za japansku turneju krajem godine. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni