Vije-sti

Sneakeroom donosi hip-hop slavlje u centar Zagreba

Sneakeroom donosi hip-hop slavlje u centar Zagreba

Ako do sada niste imali prilike upoznati se sa sneaker kulturom koja je puno šira od svakodnevnog obuvanja tenisica, Sneakeroom je mjesto gdje ćete odmah shvatiti da smo svi dio te kulture.

Bad Copy su “tri kralja hip hop-a” iz Beograda, česti zagrebački gosti koji sa domaćom publikom imaju poseban odnos pun uvažavanja i kvalitetnih pošalica. Što su Ajs Nigrutin, Sky Wikler i Timbe pripremili ovoga puta? Provjerite na pozornici Sneakerooma!

Bolesna braća su, unatoč revivalu hrvatskog hip-hopa, u fazi gdje vrlo pomno biraju svoje nastupe te su izabrali ovaj event zbog svojih opjevanih Bijelih Patika i, kako oni kažu, line upa koji je – do jaja. Bizzo i Baby Dooks dobrog su zdravlja, a njihove tenisice i atletska tijela su spremni su za pozornicu SC-a.

Jedan od povratnika koje smo jedva čekali je Stoka - i ne možemo ga se zasititi. Ni on se ne može zasititi nastupa u Zagrebu pa je pripremio i set za Sneakeroom. Ne propustiti! 

S novim albumom na stage će se popeti devet pari tenisica Dregermajstera, “Dregerovo” je njihov peti album koji slušamo od početka ožujka, a momci su nabrijani što je samo po sebi dovoljan razlog za dolazak na njihov nastup.

Buntai gaze festivalske pozornice Exita, Graffita na Gradele i Sea Star Festivala, a ne zaobilaze ni Sneakeroom. Privatno slušaju Vucu i Kanye Westa, a vi biste nakon njihova nastupa mogli ubaciti Buntai u svoj privatni glazbeni opus. 

 

DJ program powered by Fresh Island Festival

Iz Velike Britanije u Zagreb dolazi DJ Shorty Bless - kada ne pušta u klubovima u Londonu, Amsterdamu, Berlinu ili na Ibizi, dolazi kao support u paketu s Future, Tygom, Stormzyjem ili Ericom Bellingerom. Petnaest godina iskustva sažeto je u set koji obiluje RnB, trap, hip hop, grime, house, reggae i mnogim drugim stilovima.

Samo top selekcija hip-hop-a, afrobeata i elektronike na Sneakeroom iz Berlina donosi DJ Jenesis. Prošle je godine imao svoj Boiler Room set, a nakon brojnih svjetskih metropola, vrijeme je i za posjet našoj.

Jojo Skrazzy parišku adresu i prepune warehouseove zamijenit će Studentskim centrom - dancehall i trap žanrove ima u malom prstu, Zagreb ga je već imao prilike ugostiti, a on će vas zauzvrat odvesti na putovanje jer njegovi DJ setovi predstavljaju refleksiju njegova nasljeđa i dosadašnje karijere. 

Dama među gospodom, žena koja doslovno živi u oblacima - i to joj tako dobro ide. Mel Woods inspiraciju je našla na Soundcloudu, s njega povukla najbolje od trapa i mumble rapa i složila playlistu za prste polizati.

Regionalnu scenu drže Fake Casual, član najpopularnijeg beogradskog hip-hop DJ kolektiva “Vatra” i DJ Laki Short, član europskog internacionalnog DJ kolektiva “Picasso Punk”. Svoje beogradske rezidencije na jedan dan zamijenit će setovima na Sneakeroomu.

Domaće snage predstavit će Marvel, pionir koji je od 90-ih od danas napravio puni krug - počeo je kao DJ, a zatim se posvetio produkciji koja ga je odvela i ‘preko bare’, vratio se i sada je ponovno u sretnoj vezi s DJ pultom. Da je to prava ljubav pokazat će svojim setom hip hop i RnB uspješnica 90-ih i 2000-ih koje uvijek začini s malo finog funka i soula.

 

Besplatan program cijeloga dana

Uz fantastičan večernji program, na Sneakeroomu cijelu subotu, 11. svibnjasve posjetitelje čeka i bogat dnevni program na kojemu će brojni kolekcionari izlagati i prodavati svoje tenisice. 

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a sve informacije o festivalu možete pronaći na službenoj web straniciFacebooku i Instagramu

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni