Vije-sti

Službena priopćenja koncertnih organizatora povodom epidemije koronavirusa u Europi

Službena priopćenja koncertnih organizatora povodom epidemije koronavirusa u Europi

Budući da je danas Nacionalni stožer Civilne zaštite izdao preporuku o ograničavanju održavanja javnih skupova s više od 1000 sudionika, kako bismo spriječili širenje panike i dezinformacija, poslali smo službene upite najvažnijim koncertnim organizatorima u Hrvatskoj te ćemo njihova priopćenja objavljivati po primitku.

VINTAGE INDUSTRIAL BAR: 

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH, do daljnjega odgađamo sav program Vintage Industriala. Pratimo situaciju i ponašat ćemo se u skladu s daljnjim preporukama. Naknadno ćemo vas informirati o svim detaljima vezanim uz program i koncerte.

Grif bar nastavlja raditi po izrečenim naputcima i pridržavat će se svih novih. Preporučene mjere za sigurnost su poduzete.

Budite hladne glave i držite se uputstava. Razmišljajte o sebi, ali i o drugima.

 

SAX:

Dragi naši,

zbog trenutne situacije s epidemiološkim stanjem u zemlji te sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o odgodi održavanja javnih događanja, obavještavamo vas da se svi koncerti i programi u klubu Sax! odgađaju do daljnjeg.

U ovom trenutku zdravlje nam je svima najveći prioritet te smo odlučili reagirati preventivno kako posjetitelje kluba ne bismo izložili nepotrebnom riziku.

O novim datumima održavanja koncerata naknadno ćemo obavještavati ovisno o razvoju situacije, a već kupljene ulaznice vrijedit će i za nove termine.

Za sve koji su kupili ulaznice za koncerte u klubu bit će omogućen i povrat novca na blagajni kluba s početkom idućeg tjedna.

Hvala vam na razumijevanju i nadamo se da se vidimo uskoro!

Vaš Sax!

 

MOČVARA: 

Dragi posjetitelji i izvođači,⁣

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o javnim okupljanjima planirani program kluba Močvara u ožujku neće biti održan. O daljnjim koracima i novim datumima odgođenih događaja obavijestit ćemo vas pravovremeno u skladu s novim okolnostima. Hvala svima na razumijevanju i podršci! Nadamo se da se čim prije ponovo vidimo na sjajnim događanjima u vašem omiljenom klubu!⁣

Vaša Močvara

 

ODGOĐEN SACHER U VINTAGE INDUSTRIAL BARU: 

Zbog restrikcija javnih okupljanja i cijele problematike s korona virusom, odgađa se koncert Sachera koji se trebao održati večeras u Vintage Industrial Baru. 

Sve ostale informacije bit će objavljene uskoro.

 

JAZZ.HR: Koncert Sigija Feigla & Jazz Orchester Steiermarka koji se 22. ožujka trebao održati u Zagrebačkom kazalištu lutaka otkazuje se zbog epidemiološke situacije u zemlji i okruženju, sukladno odluci da se ne održavaju okupljanja više od 100 ljudi zbog preventivne mjere širenja koronavirusa.

Povrat za ulaznice kupljene online preko entrio.hr bit će automatski izvršen u roku od mjesec dana nakon planiranog početka događaja, dok se za ulaznice kupljene gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta mora poslati zahtjev za povrat na reklamacije@entrio.hr mail adresu, najkasnije u roku od mjesec dana nakon planiranog početka događaja. Napominjemo, povrat za ulaznice kupljene na prodajnom mjestu više nije moguće ostvariti na prodajnom mjestu.

Organizacija Jazz.hr-a HDS-a nada se kako će se situacija uskoro stabilizirati te da će biti moguće nastaviti planirani program bez da se ugrozi publiku. Jazz.hr ove godine slavi 30. rođendan, a o daljnjim planovima i najavama novih koncerata, kao i proljetnog te jesenskog festivala Jazz.hr publika će biti obaviještena pravovremeno.

 

SEA STAR FESTIVAL IDE DALJE PREMA PLANU:

Četvrti Sea Star Festival održat će se po planu i u skladu sa objavljenim programom 22. i 23. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, priopćili su danas organizatori iz EXIT tima.

U Kini je s toplijim vremenom došlo do drastičnog pada broja novih slučajeva za 99%, a prema mišljenju epidemiologa, isto se očekuje i u Europi, kako bude rastao broj toplih i sunčanih dana, koji su ključni za zaustavljanje virusa.

Zbog svega toga se očekuje da će se stanje u Hrvatskoj i Europi vratiti u normalu puno prije Sea Stara, tako da smo uvjereni da će umaški biser na spektakularan način označiti početak turističke sezone.

Naravno, organizatori intenzivno prate situaciju u Hrvatskoj i upute dobivene od nadležnih organa.

Novo izdanje Star Festivala ugostit će velika glazbena imena kao što su Cypress Hill, Amelie Lens, Meduza, Dubioza Kolektiv, Umek, Vojko V, Kuku$, z++, Klinac, Farrago, Insolate, Tijana T i mnoga atraktivna regionalna i internacionalna imena. Uz glavne dane 22. i 23. 5. festivalski program biti će podebljan Welcome Partyjem 21. te Closing Partyjem 24. svibnja 2020.

 

TVORNICA KULTURE:  

Tvornica kulture pridržavat će se mjera izrečenih za koncerte s preko 1000 posjetitelja koji su u našoj organizaciji planirani od danas do 4. travnja.

 

Zagrebački koncert grupe The Boomtown Rats u dogovoru s njihovim managementom prebačen je na subotu, 17. listopada, dok lokacija ostaje ista – Tvornica kulture. S obzirom na akutalnu situaciju pomicanje je bilo očekivano, a čekala se samo povratna informacija benda koji izuzetno želi svirati u Zagrebu.

Naravno, sve kupljene ulaznice vrijede za novi datum. Također, ukoliko netko želi povrat novca zbog neodgovaranja novog termina može ga ostvariti na prodajnom mjestu gdje su ulaznice kupljene u vremenu od 14. ožujka do 14. travnja.

I ostala tri najbliža koncerta u organizaciji Tvornice kulture – nastupi Artan Lili, Partibrejkersa i Jure Stublića & grupe Film – su odgođeni te im se traže novi datumi koji će uskoro biti objavljeni. Kao i u slučaju Boomtown Ratsa kupljene ulaznice vrijedit će za nove koncerte, a svi kojima ova pomicanja neće odgovarati mogu ostvariti povrat novca najkasnije mjesec dana od prvotnog datuma (konkretno – Artan Lili do 13. travnja, Partibrejkers do 21. travnja, a Jura Stublić do 4. svibnja).

Za sve koncerte nakon 4. travnja ćemo se naknadno očitovati sukladno razvoju situacije.

S obzirom da se prostor Tvornice kulture često iznajmljuje vanjskim organizatorima oni će samostalno javiti koji njihovi događaji se održavaju, a koji otkazuju ili odgađaju. Naša preporuka svima je naravno strogo pridržavanje važećih mjera.

Za sve koncerte i druge manifestacije u organizaciji Tvornice kulture koji će biti održani strogo ćemo se pridržavati zadanih propisanih mjera.

 

Osiguranje najviših higijenskih standarda koji uključuju:

  • upute za pranje ruku i zaštitu od prenošenja virusa
  • osiguranje punktova s dezinfekcijskim sredstvima
  • jasne upute sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt
  • jasne upute sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5C) da ne dolaze na manifestacije
  • prije događaja dobivanje suglasnosti županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da smo ispunili propisane upute

 

Odgađa se koncert Vesne Pisarović, najavljen za 28.03. u Domu sportova.

Novi datum održavanja koncerta je subota, 23.05.2020..

Već kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin. U slučaju da Vam novi termin ne odgovara, ulaznice možete vratiti, od 12.03.2020. do 31.03.2020., na prodajno mjesto gdje ste ih i kupili. Ako ste ulaznice kupili putem stranice www.eventim.hr, molimo Vas da se javite na info@eventim.hr.

 

Odgođeni su koncerti Joshue Redman Quarteta i grupe Forq u INK Pula!

Ulaznice kupljene za koncerte Joshua Redman Quarteta i Forq, koji su se trebali održati 17. 3. i 14. 4. 2020., vrijede i za nove datume koje ćemo naknadno objaviti. Svi koji žele vratiti ulaznice, informacije o povratu ulaznica, saznajte u INK, na tel. 00385 52 212-677 ili e-mail: prodaja@ink.hr

 

PORIN ODGOĐEN DO DALJNJEGA: 

Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i okruženju te sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o odgodi održavanja javnih događanja s više od 1000 posjetitelja, Upravni odbor Porina izvanredno se sastao danas i donio odluku da se do daljnjega odgodi završna svečana dodjela koja se trebala održati 27. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Upravni odbor smatra da je u ovom trenutku zdravlje hrvatskih građana najveći prioritet te je stoga odlučeno da se pravovremeno poduzmu sve mjere kako ih ne bi izložili nepotrebnom riziku.
 
O novom datumu održavanja Porina javnost će biti obaviještena na vrijeme.
 
Povrat za ulaznice može se zatražiti na prodajnim mjestima na kojima su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, povrat će biti izvršen na terećenu karticu.

 

INMUSIC FESTIVAL: Nacionalni stožer civilne zaštite nije zabranio skupove u zatvorenim prostorima preko 1000 ljudi, već je preporučio da se takvi događaji odgode ili otkažu zbog mjera sigurnosti. Preporuka je preventivne naravi radi suzbijanja potencijalnog širenja virusa. Preporuka se odnosi na skupove u zatvorenim prostorima, a po svim izjavama najuglednijih znanstvenika epidemiologa, s toplijim vremenom uz aktivne mjere suzbijanja širenja virusa najvjerojatnije je da će se virus povući do kraja proljeća. Zbog toga je opravdano smatrati da trenutna kriza s korona virusom  neće utjecati na ljetne festivale na otvorenom kao što je INmusic festival.  Organizacija INmusic festivala svakodnevno prati razvoj situacije i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, te se nadamo da će se situacija uskoro stabilizirati.

PERICA ŠTEFAN (HANGTIME AGENCY): Hangtime Agency nema namjeru otkazivanja koncerata u narednom periodu. Naravno da ćemo u dogovoru s klubovima s kojima radimo slijediti sve upute Nacionalnog stožera civilne zaštite i činiti sve što je moguće kako prije svega ne bismo ugrozili sigurnost posjetitelja, ali s druge strane, ne želimo ni doprinositi histeriji jer čini se da se Hrvatska vrlo uspješno nosi s korona virusom imajući u vidu ukupnu brojku potvrđenih slučaja.

IGOR BERGAM (KULTURALJKA, REGIUS FESTIVAL - ŠIBENIK): Ovo što rade internetski mainstream mediji, novinarstvo više nije novinarstvo. Klik je danas očito važniji od svega drugoga i mislim da pretjeruju oko svega, a pogotovo u ovoj situaciji oko koronavirusa. Ako se nešto loše događa u svijetu, a pogotovo ako je to pored nas, u Italiji, naravno da moramo poduzeti neke mjere opreza, no mislim da bi se tome trebalo racionalnije pristupiti. Možda bi se zabrane javnih okupljanja trebale razmotriti iz raznih kuteva, prvenstveno pogledati o kojoj se publici radi. Jer, ako imamo u Hrvatskoj 13 zaraženih u karanteni i ako se na tom događanju očekuje isključivo hrvatska publika, tada ne vidim smisla za ikakvu zabranu. Ako se radi o velikim festivalima s publikom iz cijelog svijeta, i iz ugroženih područja, tada se određene mjere trebaju poduzeti.
Mi radimo manje koncerte u Šibeniku, dva su godišnje projekta koje radimo s više od više od 1000 ljudi, a održavaju se nešto kasnije (Kulturaljka i Regius Festival). Prvi je tek 11.4., pa se nadamo da će se do tada histerija smiriti. Prije pola sata sam bio sam na sastanku s lokalnim predstavnikom MUP-a, vezano za sutrašnji koncert talijanskog benda Rhapsody of Fire. Drago mi je da institucije rade svoj posao. Objasnili smo situaciju i da bend nije bio u Italiji u proteklih mjesec dana, već su bili na europskoj turneji, ali mi je drago da su nazvali i pitali, iz preventivnih razloga. Koncert će se održati kako je planirano.

KREŠIMIR BIŠKUP (FORESTLAND FESTIVAL): Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske preporučio je odgodu ili otkazivanje skupova u zatvorenim prostorima do 1000 ljudi. Preporuka Stožera je preventivna radi suzbijanja potencijalnoga širenja pandemije te se odnosi na zatvorene prostore. Prema brojnim izjavama znanstvenika, epidemiologa i stručne javnosti očekujemo što skoriji završetak krize i smatramo da neće utjecati na ljetne festivale na otvorenom poput Forestlanda. Zbog brojnih upita, želimo javno napomenuti da Festival Forestland ne planira otkazivanje ni odgodu događaja, već ga planiramo održati po osmi puta zaredom i to u terminu od 17. do 19. srpnja u Brezju u Međimurju. Kao organizatori pratimo razvoj događaja i preporuke Stožera i Zavoda za javno zdravstvo i nadamo se da će se stanje stabilizirati.
Vruća ljetna atmosfera, odličan line-up i vjerovatno najbolji ljetni festival na kontinentu Hrvatske garancija su da nam je samo nebo granica. Kriil Djaikovski, Moguai, Corti Organ, Kraundler, Mark Sixma, Mo Keep, Arien, Timo G, Noel Holler, Sid Cisse i mnogi drugi zagrijat će naše ljeto na maksimalni broj stupnjeva. Ulaznice potražite na www.ticket2go.hr i ne zaboravite biti odgovorni prema sebi i svima koji vas okružuju.

PARNI VALJAK: Dragi svi, dobivamo puno upita vezanih za koncert 18.4. u Areni Zagreb i situaciju s korona virusom. Do koncerta je još dugih 40 dana - kako sada stvari stoje, nema promjene planova i nadamo se da će se situacija u međuvremenu stabilizirati. Zdravlje ljudi je na prvom mjestu, zato nastavljamo pratiti razvoj događaja i ako za to bude potrebe, reagirat ćemo u pravom trenutku i u skladu s uvjetima i uputama nadležnih. Čuvajte se, pazite jedni na druge i nadajmo se da ćemo se uskoro vidjeti na koncertima kojima se svi već dugo veselimo. 

ŽELJKA RUDAR (AKUSTIKA): S obzirom na trenutne okolnosti s koronavirusom, ovomjesečnu Akustiku uz MAR, zakazanu za 17.3., odlučili smo odgoditi. Sasvim jednostavno i bez puno kompliciranja, zbog specifičnosti programa i prostora, ovu odluku smo donijeli u sukladnosti s glazbenom knjižarom Rockmark iz predostrožnosti te poštujući nove i strože mjere nadležnih institucija.

MATEJ BALUN (KSET): KSET trenutno nema u planu otkazivati najavljene koncerte i ostala događanja koja svakako spadaju u kategoriju događanja koja okupljaju manje od 1000 ljudi. Svakodnevno brinemo za sigurnost i zdravlje naših posjetitelja te zadovoljavamo visoke higijenske uvjete koji podliježu kontrolama raznih institucija. Pomno pratimo razvoj situacije povezane s koronavirusom i slijedimo upute Nacionalnog stožera civilne zaštite te smo spremni pravovremeno poduzeti sve mjere kako bismo dodatno zaštitili naše članove i posjetitelje. Nadamo se da će se nastala situacija uskoro smiriti te da ćemo svi moći uživati u nadolazećim koncertima i događanjima.

 

Klub Boogaloo na službenoj je Facebook stranici obavijestio posjetitelje da je koncert Mie Dimšić u Boogaloou, zakazan za 13.3. odgođen. Novi datum bit će uskoro objavljen: Isprike svima kojima je to poremetilo planove. Ulaznice možete vratiti od sutra do 1. svibnja na mjestu gdje ste ih i kupili. Hvala na razumijevanju.

 

Otkazan je "Koncert za život" Zagrebačke filharmonije: Zbog preporuke Ministarstva zdravstva o neodržavanju događaja koji okupljaju više od 1000 osoba, Zagrebačka filharmonija otkazuje koncert koji se trebao održati ovoga petka, 13. ožujka. Povrat novca za kupljene ulaznice moguće je izvršiti na mjestu gdje je ulaznica i kupljena - na blagajni Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog ili putem interneta na www.ulaznice.hr,

 

POGON KULTURE (RIJEKA): Dragi svi, odlučili smo odgoditi naš event Monsters of Metal u Rijeci! Osjećamo da je, bez obzira što se zabrana okupljanja ne odnosi na nas, naša društvena odgovornost da ovako postupimo. S obzirom da se naš prostor često iznajmljuje vanjskim organizatorima oni će samostalno javiti koji njihovi događaji se održavaju, a koji otkazuju ili odgađaju.
Kupljene ulaznice za Monsters of Metal će vrijediti za novi datum svirke, koji ćemo naknadno objaviti.
Povrat novca (bez obzira na koji su način kupljene ulaznice) moguće je zatražiti isključivo preko maila: reklamacije@entrio.hr
Hvala na razumijevanju!

 

DARIO DRAŠTATA (MARS KONCERTI): Mjera koju je jučer objavio stožer Civilne zaštite kojom se preporučuje da se odgode svi javni događaji na kojima se očekuje više od 1000 ljudi sasvim sigurno će utjecati na održavanje nekih od koncerata u nadolazećem periodu. Iako je stožer konačnu odluku prepustio organizatorima, koji ukoliko se ipak odluče održati takav događaj moraju zatražiti dozvolu za održavanje od županijskih stožera civilne zaštite, a ukoliko ju dobiju moraju se pridržavati uputa o propisanim higijenskim standardima, već sada vidimo da to u praksi ipak neće biti tako. Naime, pojedini županijski stožeri koliko smo informirani odlučili su se bez konzultacija sa organizatorima i mimo preporuke stožera zabraniti sva velika okupljanja. Obzirom na to organizatorima ne preostaje druga opcija nego da koncerte koji su se trebali održati u tim županijama odgode. Sve to će donijeti dodatne troškove organizatorima, kao i neizbježan gubitak očekivanih prihoda ne samo nama, nego i svima vezanima uz ovaj sektor. 
Od kada je objavljena pojava koronavirusa u Hrvatskoj svi organizatori bilježe pad prodaje ulaznica, dobivaju brojne upite o održavanju koncerata, mogućem povratu ulaznica itd. Ovom jučer najavljenom mjerom, te njezinim različitim tumačenjima i, kako sada vidimo, neujednačenom provedbom, ta se negativna atmosfera dodatno pojačava i kod publike stvara nepovjerenje prema održavanju koncerata za koje su kupili ili namjeravali kupiti ulaznice. Sigurno je kako će se zbog ove situacije neki koncerti morati odgoditi, a oni gdje za to ima uvjeta u skladu sa propisanim pravilima, vjerujem da će se po planu ipak i održati uz poštivanje svih mjere prevencije i zaštite. 
Koncerti koji će nužno biti odgođeni iziskivat će nova ulaganja u marketing, promociju, te cijeli niz drugih troškova koji će zbog odgoda nastati. Ovo neće biti ograničeno samo na velike koncerte, već i na one manje, jer i oni bilježe pad prodaje ulaznica, te vidljivi nedolazak dijela publike na koncert za koji je ulaznicu već kupio.
Neće biti jednostavno ljude koji odluče vratiti ulaznicu zbog odgode koncerta ponovo uvjeriti da ju kupe, osobito ako će odgode ići u kasnijim terminima na jesen ili u zimu krajem godine ili ako se ova situacija produži. Najteže će biti i već jesu pogođeni koncerti koji se održavaju ili su održani od pojave koronavirusa kod nas, te u nadolazećem periodu jer ti organizatori su već uložili znatna sredstva u reklamu i organizaciju koncerta, te slijedom toga očekivali i značajno veću prodaju ulaznica, što potencijalnu štetu čini time i većom.
Što se tiče Mars koncerata, mi kao regionalni promoter pratimo situaciju na svakom od teritorija i u skladu sa time ćemo donositi dalje odluke. U Sloveniji su praktično zabranjeni svi javni događaji, time i koncerti, na kojima se očekuje više od 100 ljudi. Znači tamo je nužno sve koncerte odgoditi za kasnije termine, što već i činimo. U Srbiji situacija još nije do te mjere eskalirala, a nadamo se da ni neće, te će se mjesec dana unaprijed rasprodani koncert grupe Detour u beogradskom Domu omladine održati ovog petka kako je i najavljeno. Što se Hrvatske tiče razmotrit ćemo svaku situaciju pojedinačno, te u slučaju da se odlučimo za odgodu ili na to budemo primorani odlukom lokalnih vlasti, odmah ćemo ponuditi novi termin kako bi se maksimalno smanjila neizvjesnost oko održavanja pojedinih koncerata. Znači otkazivanja neće biti, što se nas tiče, već su moguće samo odgode, tamo gdje će to biti neizbježno. Na žalost ova situacija neće utjecati samo na odgode već najavljenih koncerata, već i za moguće najave i objave novih dogovorenih koncerata, što dodatno ugrožava cijeli posao.
Kao i do sada pratit ćemo razvoj situacije, konzultirati se sa našim izvođačima, te slušati reakcije publike, prije donošenja bilo kakve odluke. Konačno, javna sigurnost i zdravlje građana su nam svima na prvom mjestu, te ćemo se u potpunosti tu ponašati odgovorno i pridržavati svih odluka i preporuka nadležnih institucija, iako smo svjesni kako nam ova situacija već sada donosi ogromnu financijsku i poslovnu štetu. U tom pogledu, nadamo se da će Vlada RH, kao i resorna ministarstva kulture i gospodarstva, pa i turizma, sa kojim smo kao organizatori brojnih koncerata i manifestacija pogotovo u ljetnom periodu direktno povezani, razmisliti o mogućim mjerama kojima  bi se neizbježna šteta na neki način kompenzirala ili djelomično nadoknadila. 

 

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni