Vije-sti

"Širi ljubav ili šuti!" - Jeboton predstavlja novi album

Najveseliji momci zagrebačkih ulica okupljeni pod imenom JeboTon ansambl nedavno su objavili album prikladnog naziva “Širi ljubav ili šuti”!

Kako i sami kažu, puno je godina prošlo od prvog okupljanja ansambla s ciljem da pjesme vlastitih bendova koji funkcioniraju u sklopu JeboTona približe slučajnim prolaznicima na ulici. Ovaj album svojom neosporivom pozitivnom energijom savršeno prezentira njihovu ljubav prema glazbi kroz pjesme bendova Hren, Lobotomija, Spremište i Antidepresiv, a sadrži i tri originalne pjesme ansambla “Proljeće”, “Grubišno polje” i “Memoari ‘09”.

 

Snimanje albuma potpisuje Roko Crnić (Porto Morto), mix i master on i Hrvoje Nikšić (Kramasonik studio), a cover art Eva Herceg.

Album se može besplatno preuzeti na njihovom Bandcamp profilu te poslušati na YouTube kanalu.

Zagrebačku promociju albuma zakazali su za petak, 7. rujna, u KSET-u gdje će im se pridružiti prijatelji iz Balkalara. Upad za koncert bit će 30 kn, a uz klasične JeboTon majice bit će moguće kupiti i album u fizičkom obliku.

Za one koji će krajem kolovoza i dalje biti na južnom dijelu Jandranske obala ansambl sprema i ulične svirke u gradovima poput Zlarina, Prvića, Šibenika, Splita, Drvenika, Dubrovnika i Nikšića. Više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici.

 

JeboTon ansambl čine:
Antun Aleksa - trombon
Dominik Kisić - violina
Lucian Mirdita - melodika
Deni Nurkić - melodika
Karlo Lugarić - gitara
Matko Bobić - gitara
Filip Berlengi - gitara
Marko Marinović - gitara
Ivan Duspara - gitara
Matija Milutin - gitara
Viktor Slamnig - bas
Matej Perić - djembe
Vito Avakumović - cajon
Ivan Cimi Marinović - tarabuka
Marjan Uroić Norman - kastanjete, megafon
Marko Tomičić - šuške, cabasa
Luka Šantić - muzička jaja
Svi - vokali

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni